EL: Kamenár mal Maka prečítaného, Jarábek uznal kvality súpera

NETKY.SK • 7 August 2015, 10:17 • 2 min
EL: Kamenár mal Maka prečítaného, Jarábek uznal kvality súpera

BRATISLAVA - Futbalový Spartak Trnava sa do play off Európskej ligy UEFA 2015/2016 neprebil. Hoci statočne vzdoroval favorizovanému PAOK-u Solún, po prehre 0:1 v Grécku a remíze 1:1 v odvete v "náhradnom domove" v Zlatých Moravciach zverenci trénera Juraja Jarábka v pohárovej Európe skončili.

slovakia

left justify in out

Koncentrovať sa tak môžu už na Fortuna ligu a Slovenský pohár - Slovnaft Cup. Štvrtkový večer pred skvelou diváckou kulisou ale mal svoje zápletky. Hodinu pred zápasom sa dostali do malých konfliktov "horkokrvní" chuligáni z oboch táborov, ale okamžite zareagovali poriadkové zložky a možné problémy udusili v zárodku.

 

Slovenský reprezentant Róbert Mak a odchovanec Slovana Bratislava v drese PAOK si po medializovaných vyjadreniach vypočul urážky z tribúny, no hral mimoriadne aktívne, hoci spálil dve čisté šance. "Andeli" gólom z penalty v 35. minúte vyrovnali účet dvojzápasu, ale neustriehli začiatok druhého polčasu a za to pykali. Hostia najmä vďaka výbornému brankárovi Trnavy Ľubošovi Kamenárovi nevyužili viacero veľkých šancí, ale postup si zverenci Chorváta Igora Tudora kontrolovali. Tak ako aj v prvom zápase dostal PAOK červenú kartu, keď nezmyselne obranca Skondras v šestnástke Trnavy fauloval protihráča v 65. minúte, ale presilovku Trnavčania nevyužili.

 

Tréner Jarábek, ktorému do prípravy negatívne zasiahla viróza po návrate z Grécka, hodnotil dvojzápas triezvo. "Určite sme cítili šancu s týmto kvalitným súperom. Myslím, že chlapci odviedli maximum a rozlúčili sa veľmi dôstojne s Európskou ligou. Ak mám po týždni v krátkom slede analyzovať tieto dva zápasy, veľmi nás mrzí inkasovaný gól v Solúni. Ak by tam Mikinič premenil svoju šancu, bolo by to určite veselšie. Ale chlapci do bodky splnili, čo mali. Vyhrávali sme 1:0 a mrzí tá gólová situácia v druhom polčase, ku ktorej nemuselo prísť. Ale odviedli sme kvalitný a bojovný výkon. Kamenár nás podržal pri šanciach súpera. Športovo treba priznať, že postúpilo kvalitnejšie mužstvo."

 

Lodivod Trnavčanov, ktorí v prajnom domácom prostredí ViOn-u odohrali posledný zápas, skúsil aj zamiešať so zostavou, napokon však zámer musel korigovať: "Máme problém s krajnými obrancami. Nikoliča sme pripravovali na tento post, Janečku sme dali o pozíciu vyššie, aby tam bola rýchlosť pri dostupovaní súpera. Ale nefungovalo to a cítil som, že to musím vrátiť. A obetovaný bol Greššák, ktorý musel ísť do stredovej línie a menil sa s Erikom Sabom. Takže zasa to bol guláš, lebo nemáme to dobré v kádri po známej situácii s virózou. Ale potom to fungovalo a chalani odviedli dobrý výkon. Stále hovorím, že my hráme bez útoku, ťažko vpredu dávame góly, ale je to realita, chce to ešte veľa práce."

 

V závere v presile o jedného hráča potrebovali domáci streliť kontaktný gól, no nepodarilo sa im to. "Tam sme už išli na troch obrancov a hrali systém 3-5-2. Chceli sme viac podpory od Baeza a chceli sme podržať viac loptu vpredu. Ale ďaleko viac čakáme od hotových hráčov ako Baez a Harba, to je zatiaľ veľké sklamanie," dodal Jarábek.

 

Na tvári Kamenára, opory Spartaka, bolo badať sklamanie: "Tento zápas bol lepší ako v Solúni, bolo viac šancí aj na jednej aj na druhej strane, aj nasadenie bolo väčšie. Aj divácka atmosféra bola na tomto útulnom štadióne špičková, diváci utvorili fantastickú kulisu. Mrzí nás ten gólik po polčase, bola to hlavička, už som ju mal na nohe. Ale bol by to veľký zázrak, ak by som aj ju chytil. Chalani makali, každý jeden chcel postúpiť. V polčase sme si uvedomovali, akú šancu máme, ale za päť minút bola situácia v podstate úplne iná," povedal bývalý brankár Petržalky či Györu, ktorý vynikol najmä pri šanciach krajana Maka: "Roba som mal prečítaného. Pri tom nájazde v druhom polčase mal veľa času, mal by to premieňať, ale som rád, že som ho ustál. Z desiatich takýchto útokov si to dáva na ľavú nohu a vyšlo mi to, že som ho zlikvidoval."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona