EL: Juventus ďalej sníva svoj domáci finálový sen

NETKY.SK • 4 Apríl 2014, 11:40 • 2 min
EL: Juventus ďalej sníva svoj domáci finálový sen

LYON - Štvrťfinálový šláger EL medzi francúzskym Lyonom a talianskym Juventusom Turín sa skončil víťazstvom úradujúceho majstra z Apeninského polostrova 1:0. Súboj mal dlho remízový priebeh, no päť minút pred koncom sa dokázal presadiť v drese starej dámy obranca Leonardo Bonucci. Juventus neprehral v EL už pätnásť zápasov za sebou, naposledy podľahol 18. marca 2010 na ihrisku anglického Fulhamu 1:4.

slovakia

left justify in out

Turínčania urobili vo štvrtok ďalší krok k domácemu finále Európskej ligy. "Bol to pre nás dôležitý gól. Presné zásahy zo súperových ihrísk vám dávajú vždy výhodu pred odvetou. Nemôžeme však stratiť koncentráciu. Ak budeme hrať v odvete podobne ako dnes v druhom polčase, potom máme šancu Lyon zdolať aj doma a ďalej snívať náš finálový sen," povedal Leonardo Bonucci. Juventus už zabudol na víkendovú prehru v talianskej súťaži s Neapolom (0:2). Na hre starej dámy sa neprejavila únava z náročného posledného ligového súboja. "Neboli sme unavení. Prehra s Neapolom, samozrejme, bolela, ale nezanechala na nás žiadnu stopu. Chceme vyhrávať každý zápas, lebo sme Juventus. Vždy, keď ideme na ihrisko, nastupujeme s cieľom uspieť," dodal Bonucci. Juventus prišiel v 55. min o zraneného Carlosa Téveza. 

 

Lyon dlho držal súpera na uzde a bol mu vyrovnaným súperom. Les Gones napokon prvýkrát v tejto sezóne doma prehrali v európskej súťaži. Streliť dva góly v Turíne bude pre nich náročná úloha. "Osemdesiat až osemdesiatpäť minút sme dodržiavali taktické pokyny. Dnes sme toho mali dosť - fyzicky i psychicky. Vedeli sme, že do zápasu musíme dať všetko. V obrane sme hrali veľmi dobre. Inkasovaný gól nás zlomil. Odveta bude pre nás ťažká, ale veríme, že sa nám podarí postúpiť. Ak však nedáme góly, potom nemáme šancu," povedal stredopoliar Olympique Samuel Umtiti. Informácie zverejnil web UEFA.com. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies