EL: Jarolím si veril na penaltu, Košice musia doháňať manko

NETKY.SK • 18 Júl 2014, 09:43 • 2 min
EL: Jarolím si veril na penaltu, Košice musia doháňať manko

KOŠICE - Dvaja slovenskí futbalisti nastúpili v základnej zostave Liberca vo štvrtok v Košiciach a ďalší dvaja naskočili počas zápasu do rozbehnutého vlaku.

slovakia

left justify in out

Napokon sa všetci štyria - brankár Lukáš Hroššo, stredopoliari Tomáš Ďubek a Branislav Obžera a tiež útočník Michal Hamuľak tešili z víťazstva 1:0, ktoré dáva pred odvetou 2. predkola Európskej ligy väčšie postupové šance pre klub zo severu.

 

"Mali sme rešpekt z Košíc, ktoré majú kvalitný tím. Báli sme sa, aby sme nedostali gól. V druhom polčase sme sa stiahli a to bola chyba. Domácim pomohol aj vietor a dostali nás pod tlak. Dvadsať minút to tam lietalo, mali kopec štandardiek. Sme veľmi radi, že sme nedostali gól a jeden sme dali," priznal brankár Hroššo pre denník Korzár. 

 

Na lavičke Liberca mala trénerskú premiéru slovenská dvojica Samuel Slovák - Jozef Valachovič. Rovnako prvý zápas v novom drese odohral stredopoliar Tomáš Ďubek, ktorý prišiel na Stadion u Nisy po dlhoročnom pôsobení v Ružomberku. Podal dobrý výkon a bol aj pri najdôležitejšom momente zápasu. V 82. min po zákroku Miroslava Viazanka na neho rozhodca nariadil pokutový kop, ktorý premenil Marek Jarolím. 

 

"Mal som tušenie, že Jarolím mi hodí loptu medzi dvoch obrancov. Rozbehol som sa tam, prevzal ju a pocítil kontakt. Penalta to bola," cituje Ďubeka server idnes.cz. "Previnilec" Viazanko, jeden z najskúsenejších hráčov Košíc, k rozhodujúcemu momentu poznamenal: "Zakopol o mňa a spadol. Nemohol som sa mu vyhnúť, ale faulovať som ho nechcel. Rozhodca v tom videl nedovolené bránenie a odpískal jedenástku. Škoda tejto prehry. Najmä po prestávke sme boli aktívnejší a hrali sme lepšie smerom dopredu." 

 

Úspešný strelec Marek Jarolím pre server libereckého klubu k premenenému pokutovému kopu povedal: "Vzal som to na seba a veril som si. Brankár Tofiloski bol veľký, najmä keď roztiahol ruky, ale aj tak som, našťastie, strelil gól." Jarolím vie, že výsledok 1:0 u súpera je pred domácou odvetou z pohľadu pohárovej matematiky dobrý. Aj tak však upozorňuje, že postup ešte zďaleka nemajú vo vrecku. "Prvý zápas v sezóne býva vždy neznámou. Ukázal nám, že máme na čom pracovať. Za víťazstvo 1:0 sme preto veľmi vďační." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies