EL: Hrošovský drahokamom Plzne, Greguš mohol odstreliť Ajax

NETKY.SK • 21 August 2015, 11:03 • 2 min
EL: Hrošovský drahokamom Plzne, Greguš mohol odstreliť Ajax

BRATISLAVA - Zástupcovia najvyššej českej futbalovej súťaže vo štvrtkových prvých dueloch Európskej ligy 2015/2016 brali v domácom prostredí iba víťazstvá.

slovakia

left justify in out

Sparta Praha zdolala švajčiarsky FC Thun 3:1, Slovan Liberec triumfoval nad chorvátskym Hajdukom Split 1:0 a majstrovská Viktoria Plzeň si rozdielom triedy 3:0 poradila so srbskou Vojvodinou Nový Sad. Spomedzi českých mužstiev neuspel vo štvrtok iba Baumit Jablonec, ktorý prehral tesne 0:1 na pôde slávneho Ajaxu Amsterdam. V spomenutých meraniach síl hrali prvé husle aj viacerí slovenskí hráči.

 

Pražská Sparta má síce pred odvetou na pôde Thunu dvojgólový náskok, trénera Zdeňka Ščasného však neuspokojila hra jeho zverencov. Tím z Letnej inkasoval už v 5. min zápasu, skóre otočil až v závere prvého polčasu po góloch Nhamoinesua Costu a Bořka Dočkala, ktorý v nadstavenom čase druhého dejstva poistil triumf Sparty.

 

"Výsledok ujde, ale hra bola zlá. Gól sme dostali po situácii, na ktorú sme sa celý týždeň pripravovali. V odvete musíme podať diametrálne odlišný výkon," cituje portál isport.cz slová sparťanského kouča. Slovenský futbalista Michal Breznaník sa nezmestil na zápasovú súpisku Sparty.

 

Slovan Liberec využil výhodu domáceho prostredia proti nepríjemnému Hajduku Split. Severočesi zlomili odpor Chorvátov až v 79. min, keď sa presadil Lukáš Pokorný. "Veľmi sa teším. Spoluhráči sa mi smejú, že dávam góly iba vtedy, keď to potrebujeme. Pevne verím, že tento bude postupový," vyhlásil po stretnutí šťastný strelec jediného gólu stretnutia. Slovenský útočník Liberca Marek Bakoš nastúpil v základnej zostave a na trávniku pobudol do 62. min. Jeho krajania Lukáš Hroššo a Michal Obročník nefigurujú v zápise o stretnutí.

 

Plzenská Viktoria po menšej hernej a výsledkovej kríze z ostatného obdobia zabrala naplno proti Vojvodine Nový Sad (3:0), ktorá v ostatnom eliminačnom kole senzačne prešla cez taliansky klub Sampdoria Janov. Vydarenú premiéru na lavičke českého majstra absolvoval tréner Karel Krejčí, ktorý našiel miesto v základnej zostave kompletnej trojici Slovákov v kádri Plzne. Brankár Matúš Kozáčik aj defenzívny stredopoliar Patrik Hrošovský strávili na ihrisku celé stretnutie, útočník Michal Ďuriš hral do 86. min.

 

"Sme spokojní, ale neoslavujeme. Ešte sme len v polovici cesty. Súper ukázal kvalitu, má nepríjemných brejkových hráčov. Chlapci potrebovali tento zápas herne aj výsledkovo zvládnuť, som rád, že sa to podarilo," skonštatoval po stretnutí kormidelník Krejčí. Asistent Pavla Vrbu v českej reprezentácii po stretnutí vychválil výkony viacerých hráčov, vyzdvihol predovšetkým Patrika Hrošovského.

 

"Je to výborný hráč. Práve taký typ mi v zostave Plzne chýbal. Urobil obrovský krok dopredu. Plzeň v ňom má drahokam. Ak bude ďalej poctivo pracovať, čaká ho veľká budúcnosť. Nastúpil po dvojmesačnej absencii v základnej zostave, ale zvládol to," dodal Krejčí podľa serveru isport.cz.

 

Víťazný český štvrtok mohli podčiarknuť hráči Jablonca, v holandskom Amsterdame však podľahli miestnemu Ajaxu 0:1. Jediný gól stretnutia zariadil v 54. min z pokutového kopu Poliak Arkadiusz Milik. V drese hostí odohral celé stretnutie slovenský reprezentant Ján Greguš, ktorý patril k hlavným postavám zápasu. Mladík spod Tatier mal proti velikánovi európskeho futbalu viacero príležitostí na skórovanie. "Myslím si, že sme mali veľa šancí na strelenie gólu. Osobne som mal tri, spoluhráči mali ďalšie dve. Ukázali sme toho viac ako súper, Ajax však mal prevahu. Výsledok nám pred odvetou dáva nádej na postup. Mrzí nás akurát, že sme neboli efektívni v zakončení," vyhlásil po zápase v Amsterdame 24-ročný rodák z Nitry Greguš.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies