EL: Hrošovského vydarená európska premiéra: Fanúšikovia ma potešili

NETKY.SK • 21 Marec 2014, 11:08 • 2 min
EL: Hrošovského vydarená európska premiéra: Fanúšikovia ma potešili

PLZEŇ - Slovenský futbalista v službách Viktorie Plzeň Patrik Hrošovský absolvoval vo štvrtok vydarenú premiéru v európskej pohárovej súťaži. Dvadsaťjedenročný stredopoliar sa podieľal v odvetnom zápase osemfinále Európskej ligy 2013/3014 na vyrovnávajúcom góle proti Olympique Lyon, ale českému majstrovi napokon ani víťazstvo 2:1 na postup medzi najlepších osem tímov nestačilo.

slovakia

left justify in out

V poslednom ligovom zápase proti 1. FC Slovácku odohral Hrošovský druhú polovicu zápasu. V osemfinálovej odvete EL s Lyonom už v základnej jedenástke nechýbal. "Asistent mi to naznačil na začiatku týždňa. Prekvapilo ma to, ale pripravoval som sa na zápas s Lyonom rovnako ako na každý iný zápas. Čakal som na svoju šancu a tá zhodou okolností prišla teraz," cituje oficiálny portál českého klubu jedného z piatich svojich slovenských legionárov.
      

Zápas proti Lyonu bol pre talentovaného "viktoriána" premiérou na európskej scéne. Po hodine hry pripravil Hrošovský akciu, keď z pravej strany naservíroval tutovku pre Daniela Kolářa, ktorý technickou strelou upravil na 1:1. Domáci dokonali obrat o dve minúty, keď pridali víťazný gól zásluhou presnej hlavičky Milana Petrželu. Potom však už domáci napriek prevahe vyťažili len nepremenený pokutový kop, ktorý poslal Stanislav Tecl do žrde a hlavička Tomáša Wágnera skončila zasa na brvne.
      

"Je skvelé, že som si mohol zahrať v takom zápase. Som za to nesmierne rád. Celý tým podal dobrý výkon. Mali sme dosť šancí. Škoda, že sme strelili len dva góly. Mohli sme vyhrať pokojne 4:1... Myslím si, že sme odohrali odvetný zápas so cťou," tvrdí Hrošovský, ktorý zahrával aj niektoré štandardné situácie. Plzeň v zápase s Lyonom súčasne ukončila sériu troch duelov bez víťazstva. "Jeden týždeň sme nevyhrali a už sa píše, že sme v kríze. To sa ale stane každému mužstvu. Myslím si, že dnes sme ukázali, že o nejakej veľkej kríze nemôže byť reč," reagoval Hrošovský.
      

"Hrošo" si tiež nemôže vynachváliť vynikajúcu atmosféru, ktorá panovala na štadióne. "Fanúšikovia ma veľmi potešili. Sú to spojené nádoby. Keď vidia, že odovzdávame na ihrisku maximum, pomôžeme si navzájom," reagoval slovenský futbalista. Okrem Hrošovského figurujú v kádri Plzne aj ďalší slovenskí legionári - brankár Matúš Kozáčik, obranca Marián Čišovský a útočníci Marek Bakoš a Michal Ďuriš. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies