EL: Hráčky do toho vložili srdce, teší sa kouč Good Angels

NETKY.SK • 15 Október 2015, 11:42 • 2 min
EL: Hráčky do toho vložili srdce, teší sa kouč Good Angels

KOŠICE - Ak sa pred vstupom basketbalistiek Good Angels Košice do nového ročníka Euroligy čakal nervózny a náročnou prípravou poznačený výkon, tak realita bola značne iná - oveľa prívetivejšia. Raketové tempo aj presné ruky košických hráčok a s tým spojený 18-bodový náskok po úvodnej štvrtine (26:8) proti španielskej Salamance udali tón celému zápasu.

slovakia

left justify in out

Skóre pred veľkou prestávkou 43:21 dávalo veľkú nádej na úspešný vstup. A hoci druhý polčas košické hráčky prehrali v súčte o 3 body, konečným výsledkom 66:47 si 12-násobné majsterky SR vyžiadali potlesk na otvorenej scéne od dvoch tisícok divákov.

"Prvý polčas sme extrémne dobre zvládli po hernej, ale aj mentálnej stránke. A hoci sme v tom druhom mierne vyfučali a dovolili súperkám priveľa útočných doskokov, stačilo to na dobrý koniec. Dievčatá do toho vložili srdce a verím, že výsledok je tá najlepšia pozvánka aj na ďalšie domáce euroligové zápasy,“ hodnotil tréner Maroš Kováčik po stretnutí.

Pripomenul, že pred úvodným súbojom v A-skupine Euroligy sa obával najmä toho, ako sa jeho zverenky vyrovnajú s náročnou prípravou s množstvom zápasov a únavného cestovania. "Zmobilizovali sme sily. Hráčky dobre zregenerovali pred zápasom. Jeden - dva dni pred ním sme ich na tréningoch netlačili do maxima, a teraz sa nám odvďačili skvelým výkonom,“ postrehol Kováčik.

Natešená kapitánka košického tímu Zuzana Žirková, so 16 bodmi najlepšia strelkyňa stredajšieho zápasu, do mikrofónu RTVS rada skonštatovala: "Prvé víťazstvo, dôležité víťazstvo je naše víťazstvo. Naša strelecká potencia bola absolútne skvelá.“

V uplynulej sezóne odohrali Košičanky väčšinu domácich zápasov v "hokejovej" Steel aréne a neprinieslo im to veľa úžitku. Hneď, ako sa v závere skupinovej fázy presunuli do "domovskej" Infiniti arény, chytili sa herne aj výsledkovo. Doma zdolali silný Galatasaray Istanbul a len tesne prehrali s neskorším euroligovým šampiónom USK Praha. V tejto sezóne odohrajú všetky domáce stretnutie v stánku, ktorý medzitým premenovali na Angels arénu. "Toto je naša hala,“ dodala rozhodne po vydarenom vstupe do novej euroligovej sezóny Žirková.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies