EL: Higuaina teší hetrik, podľa Beniteza nie je nič rozhodnuté

NETKY.SK • 13 Marec 2015, 10:08 • 2 min
EL: Higuaina teší hetrik, podľa Beniteza nie je nič rozhodnuté

NEAPOL - Spravili sme dôležitý krok, avšak rozhodnuté nie je o ničom. Tak zhodnotil štvrtkový úvodný osemfinálový duel Európskej ligy UEFA 2014/2015 tréner SSC Neapol Rafael Benitez.

slovakia

left justify in out

Jeho zverenci vďaka hetrikovému hrdinovi Gonzalovi Higuainovi zdolali na domácej pôde Dinamo Moskva 3:1. Duel bol zároveň súbojom dvoch slovenských reprezentantov. Marek Hamšík nastúpil v drese SSC na trávnik v 70. minúte, v drese hostí odohral Tomáš Hubočan celý zápas.

 

Dinamo šokovalo divákov na štadióne San Paolo už v 2. minúte, keď presnou hlavičkou po rohovom kope otvoril skóre nemecký zakončovateľ Kevin Kuranyi. Neapol mal ale herne navrch a disponovaný Higuain sa postaral o dokonalý obrat - najskôr v 25. minúte vyrovnal, o šesť minút neskôr premenil pokutový kop a vydarené vystúpenie zavŕšil tretím gólom v 55. minúte. To už hostia hrali bez vylúčeného Romana Zobnina, ktorý tesne po prestávke videl druhú žltú kartu. "Som šťastný, že sa mi podarilo streliť hetrik, ale predovšetkým ma teší víťazstvo, o ktoré sme silno bojovali. Určite nebolo jednoduché zdolať Dinamo, je to veľmi ťažký súper. Vedeli sme a chceli sme vyhrať, do Ruska môžeme ísť s väčším pokojom," uviedol pre klubový web 27-ročný Argentínčan. "Mohli sme streliť ešte jeden gól, ale dôležité bolo zvíťaziť. Po ich úvodnom góle to vôbec nebolo také jednoduché, ako sa mohlo zdať."

 

Benitez po stretnutí prízvukoval, že jeho zverenci si musia pred cestou do Ruska zachovať chladné hlavy. "Urobili sme dôležitý krok dopredu, ale v Rusku nebude ľahké zvíťaziť, nič nie je rozhodnuté. Budeme musieť tvrdo pracovať, aby sme postúpili do ďalšej fázy," prízvukoval hlavný kormidelník a vzápätí pochválil hrdinu večera: "Higuain je pre tím veľmi dôležitý a odviedol skutočne dobrú prácu."

 

Osemfinálové odvety sú na programe na budúci týždeň 19. marca, žreb štvrťfinále sa uskutoční o deň neskôr v Nyone.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies