EL: Hertha padla v Kodani, tréner Spartaka Moskva sa hanbil

NETKY.SK • 5 August 2016, 09:16 • 2 min
EL: Hertha padla v Kodani, tréner Spartaka Moskva sa hanbil

BRATISLAVA - Najväčšie prekvapenia v rámci štvrtkových odviet 3. predkola futbalovej Európskej ligy má na svedomí trojica Bröndby Kodaň, FK Gabala a AEK Larnaka. Dánsky, azerbajdžanský aj cyperský zástupca postúpili do play-off o účasť v skupinovej fáze EL na úkor vysoko favorizovaných tímov.

slovakia

left justify in out

Dánske Bröndby zmazalo proti zástupcovi nemeckej I. bundesligy Herthe Berlín tesné manko 0:1 z minulého týždňa a v domácom prostredí triumfovalo 3:1. Hrdinom mužstva z predmestia Kodane bol fínsky útočník Teemu Pukki, autor hetriku. Za hostí sa presadil iba v 30. min Bosniak Vedad Ibiševič, keď vyrovnal na priebežných 1:1. V drese Herthy hral do 84. min slovenský obranca Peter Pekarík. Jeho krajan Ondrej Duda nemohol nastúpiť, keďže v aktuálnej sezóne 2016/2017 už absolvoval súťažný zápas v drese prechádzajúceho zamestnávateľa Legie Varšava v Lige majstrov. "Začali sme veľmi zle, náš pohyb nebol v poriadku. Ak si niekto myslel, že sme lepší, alebo že dokonca máme na to, aby sme hrali Ligu majstrov, tento zápas ho vyviedol z omylu," cituje Kicker slová trénera Herthy Pála Dárdaia. "Je to trpká prehra, ale musím uznať, že zaslúžená. Oproti prvému zápasu nám chýbala bojovnosť, nešli sme do súbojov tak, ako v domácom dueli," nadviazal kapitán BSC Fabian Lustenberger. "Na ihrisku sme boli lepším tímom, víťazstvo aj postup sme si zaslúžili. Všetci sme veľmi šťastní. Bol to neuveriteľný zápas, všetko nám vychádzalo. Teším sa, že som strelil môj prvý hetrik v drese Bröndby, pochvala však patrí aj mojím spoluhráčom. Predviedli sme výbornú tímovú prácu," žiaril šťastím 26-ročný Fín Pukki, v minulosti hráč Schalke 04 Gelsenkirchen či Celticu Glasgow.


So súťažou sa vo štvrtok rozlúčil aj francúzsky účastník OSC Lille. Mužstvo trénera Frédérica Antonettiho v prvom dueli doma iba remizovalo s FK Gabala 1:1, v odvete nestačilo na azerbajdžanského súpera a prehralo 0:1. "Bol to nevydarený zápas, to je jasné. V prvom polčase sme boli dobre organizovaní, napriek inkasovanému gólu. Po zmene strán sa to zhoršilo. Väčšinou si zaslúži postúpiť lepšie mužstvo, ak vezmem do úvahy odvetný zápas, Gabala uspela zaslúžene," povedal Antonetti, ktorému k lepšiemu rezultátu nepomohol ani hrdina finále ME 2016 - Portugalčan Éder.

 

"Tento zápas si budeme pamätať najbližších 20 rokov. Bol to výnimočný duel, na štadióne vládla počas celých 90 minút príjemná atmosféra. Dosiahli sme cenné víťazstvo, môžeme byť na seba hrdí. Hráči predviedli dobrý výkon, najmä po taktickej stránke," skonštatoval pre oficiálny klubový web ukrajinský kouč Gabaly Roman Grigorčuk.


Ruský Spartak Moskva bol proti cyperskému tímu AEK Larnaka sekundy od prieniku do ďalšej fázy, keďže v prvom dueli na Afroditinom ostrove uhral priaznivú remízu 1:1. Moskovčania počas štvrtkovej odvety jednoznačne dominovali (pomer striel 18:4, pozn.), no nie a nie streliť gól. V 89. min sa im to vypomstilo, Macedónec Ivan Tričkovski si nabehol za obranu Spartaka a popod padajúceho domáceho brankára rozhodol o triumfe aj postupe Cyperčanov.


Pozápasová tlačová konferencia sa začala výčitkou smerom ku koučovi Spartaka Dmitrijovi Aleničevovi: "Pán tréner, čo to bolo?". "Veľmi dobrá otázka," odpovedal Aleničev. "Chcem sa v prvom rade ospravedlniť za túto hanbu. Som plne zodpovedný za nedostatok vôle a bezcharakternosť nášho mužstva," doplnil podľa portálu Sport Express niekdajší ruský reprezentant.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies