EL: Hejková bude o postup bojovať v poslednom zápase

NETKY.SK • 12 Február 2015, 10:10 • 2 min
EL: Hejková bude o postup bojovať v poslednom zápase

PRAHA - Dramatické a vyrovnané bolo stredajšie euroligové stretnutie v základnej A-skupine medzi basketbalistkami ZVVZ USK Praha a Dinama Kursk, ktoré hostky vyhrali tesne 87:85.

slovakia

left justify in out

Domáce zverenky slovenskej trénerky Natálie Hejkovej potrebovali na istotu postupu do play-off zvíťaziť, od úspechu proti veľkému favoritovi neboli ďaleko. "Problém bol v tom, že aj keď ubránite ich líderku Nnemkadi Ogwunmikeovú, tak hneď je tam niekoľko hráčok, ktoré to vezmú za ňu. V tom je sila Kurska," hodnotila na klubovom webe USK slovenská odborníčka. "Výsledok mrzí, lebo sme cítili šancu, ale na druhej strane prehrať len o dva body s takým silným tímom je rezultát, ktorý by nás mal pozitívne naladiť." 

 

Český majstrovský tím to bude potrebovať, o týždeň v stredu musí zvíťaziť pod košmi francúzskeho klubu Basket Lattes Montpellier Agglomération, ak nechce chýbať vo vyraďovacích bojoch. "Bude to tam veľmi ťažké, prostredie tam nie je príjemné. Navyše sa to komplikuje tým, že sme museli narýchlo meniť hotel a podľa správ je tam veľká zima. Ani cestovanie nebude jednoduché, musíme sa dobre pripraviť aj psychicky," doplnila Natália Hejková. 


USK má v tabuľke A-skupiny bilanciu 5-6, rovnakú ako poľský Krakov vedený Štefanom Svitekom. Turecký Galatasaray Istanbul aj Montpellier zhodne sú na 4-7. Z tejto štvorice vzíde na budúci týždeň postupová dvojica, Galatasaray v záverečnom vystúpení hostí Krakov. Z "áčka" do play-off už postúpili Kursk a UMMC Jekaterinburg, poslednú 7. pozíciu obsadia basketbalistky Good Angels Košice (2-10). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies