EL: Guľa chce v odvete tímový výkon od prvej do poslednej sekundy

NETKY.SK • 26 August 2015, 10:01 • 2 min
EL: Guľa chce v odvete tímový výkon od prvej do poslednej sekundy

BRATISLAVA - Futbalistom slovenského vicemajstra MŠK Žilina stojí na ceste za vytúženým postupom do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA 2015/2016 posledná prekážka. Musia zvládnuť štvrtkovú odvetu na štadióne San Mames proti domácemu Athleticu Bilbao, ktorý minulý týždeň v prvom zápase play off zdolali doma 3:2.

slovakia

left justify in out

Baskovia nastúpili v Žiline tri dni po tom, ako prekvapujúco uspeli v dvojzápase proti FC Barcelona a získali španielsky Superpohár. Pod Dubňom sa rýchlo ujali vedenia a po pol hodine hry vyhrávali dvojgólovým rozdielom. Mladý tím MŠK však opäť ukázal bojovného ducha i nezlomnosť a po zmene strán dokonale obrátil priebeh duelu vo svoj prospech. Na presný zásah Paura nadviazal William, ktorý najskôr v 77. minúte vyrovnal a potom v nadstavenom čase druhého polčasu strelil víťazný gól.

 

Tréner Adrián Guľa bude požadovať v odvete tímový a zodpovedný výkon. "Na ihrisku by som rád videl odhodlaného a namakaného Žilinčana, ktorý vystupuje ako jeden celok, ktorý bude tímový od prvej do poslednej sekundy, bude hladný po úspechu a bude z neho cítiť obrovská túžba. Chceme od chlapcov kvalitnú prácu a nezlomnú vôľu, ukázali to už v prvom zápase. Verím, že stále máme nádej na dobrý výsledok," povedal žilinský kormidelník pred stredajším odletom. K dispozícii bude mať kompletný káder. "Chlapci sú všetci fit, je to aj výborná vizitka pre našich fyzioteraupetov. Všetci hráči sú pripravení na dnešný tréning. Môžeme vyberať prakticky z celého kádra," dodal.

 

Do play off MŠK prenikol už z 1. predkola, postupne vyradil severoírsky Glentoran (2:1 vonku, 4:2 doma), moldavskú Daciu Kišiňov (2:1 v, 4:2 d) a v 3. predkole po dráme aj ukrajinský tím FC Vorskla Poltava (2:0 d, 1:3 pp v). V generálke na Bilbao "šošoni" v nedeľu presvedčivým spôsobom zvíťazili vo Fortuna lige nad FK Senica 4:1. Kouč Guľa nechal v zápase oddychovať viaceré opory, v odvete by mal mať k dispozícii kompletný káder.

 

Opačné problémy rieši domáci kormidelník Ernesto Valverde. Nabitý úvod sezóny ozdobený triumfom v domácom Superpohári zanechal na mužstve stopy, keď na utorkovom tréningu sa mu hlásilo iba 18 zdravých hráčov. Pre zranenia do štvrtkového zápasu nezasiahne trojica San Jose, Iturraspe, Williams, zdravotné problémy hlásili Balenziaga i Etxeita. V utorok individuálne trénoval aj kanonier Aduriz, ktorý vo finále Superpohára strelil Barcelone v dvoch zápasoch štyri góly.

 

"Máme niekoľko zranených hráčov, to je pravda, ale nič to nemení na našom cieli. Chceme vyhrať a postúpiť do skupinovej fázy súťaže. Žilina hrala v prvom zápase veľmi dobre, my naopak musíme našu hru zlepšiť. Verím, že aj s pomocu našich fanúšikov to dokážeme," citoval obrancu Bilbaa Bovedu denník AS.

 

V nedeľu Athletic tretíkrát za desať dní čelil Barcelone, vstup do nového ročníka Primera Division mu však nevyšiel podľa predstáv a na domácom trávniku prehral s favoritom z Katalánska 0:1. Bilbao je klub so slávnou históriou, založili ho už v roku 1898 a osemkrát získal španielsky titul - naposledy však v roku 1984. V roku 2012 hrali Baskovia finále EL, v ktorom prehrali s Atleticom Madrid. V skupinovej fáze sa v ročníku 2011/2012 stretli dvakrát so Slovanom Bratislava, ktorý zdolali doma aj vonku 2:1. "Los Leones" skončili v minulej sezóne na 7. mieste Primera Division, no v Copa del Rey prehrali až vo finále s Barcelonou.

 

Odvetný zápas play off Európskej ligy UEFA 2015/2016 Athletic Bilbao - MŠK Žilina má výkop vo štvrtok o 20.45 h a v priamom prenose ho odvysiela Dvojka. Ako hlavný rozhodca ho povedie Švéd Martin Strömbergsson.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies