EL: Guédé druhýkrát s ČK, Freiburg s Estorilom bez gólov

NETKY.SK • 8 November 2013, 15:38 • 2 min
EL: Guédé druhýkrát s ČK, Freiburg s Estorilom bez gólov

FREIBURG - Slovenský futbalový reprezentant s togskými koreňmi Karim Guédé v službách nemeckého klubu SC Freiburg pre vylúčenie nedohral štvrtkové stretnutie Európskej ligy na pôde portugalského Estorilu Praia (0:0). Rodák z Hamburgu inkasoval počas duelu H-skupiny v rámci 4. kola skupinovej fázy EL druhú červenú kartu v tohtosezónnej edícii kontinentálneho pohára číslo dva. Prvýkrát putoval predčasne z ihriska v 1. kole v domácom súboji s českým Libercom.

slovakia

left justify in out

Tréner hosťujúceho tímu Christian Streich spravil v základnej zostave deväť zmien oproti sobotňajšiemu ligovému súboju s Norimbergom, a to aj s prihliadnutím na fakt, že Freiburg v nedeľu privíta v rámci 12. kola I. nemeckej bundesligy na svojom štadióne v Bádensko-Württemberskom derby VfB Stuttgart. Guédé nastúpil vo štvrtok od začiatku duelu na netradičnej pozícii útočníka, pod sprchy zamieril v 88. minúte po faule na domáceho Evandra Goebela a následnej druhej žltej karte od hlavného rozhodcu duelu Poliaka Marcina Borského. Zaujímavosťou je, že len o dve minúty skôr vylúčil poľský arbiter Guédého spoluhráča Nicolasa Höflera po tom, čo stredopoliara Freiburgu zasiahol loptou do ruky jeden z futbalistov Estorilu. "Bojovali sme až do konca, no pre deviatich to bolo neuveriteľne náročné," uviedol po zápase pre oficiálny web SC Freiburg brankár nemeckého mužstva Oliver Baumann. "Náš tím je veľmi mladý, niektorým hráčom chýbajú skúsenosti. Hráči Estorilu boli veľmi dobre pripravení po fyzickej stránke. V prvom polčase sme s nimi držali krok, po zmene strán však už mali k dispozícii príliš veľa priestoru," povedal gólman Freiburgu a dodal: "Našťastie sme vybojovali u súpera jeden bod, čo svedčí o morálke a charaktere mužstva. Bolo by pekné, keby sa nám v Európskej lige aspoň raz podarilo zvíťaziť. Výhra by bola odmenou za to, čo sme dosiahli v minulej sezóne."

V druhom štvrtkom stretnutí "háčka" remizoval český Liberec na ihrisku španielskeho FC Sevilla 1:1. V drese hostí odchytal celý duel slovenský brankár Lukáš Hroššo, jeho krajan a spoluhráč Ľuboš Kolár sedel na lavičke náhradníkov. Freiburg figuruje na tretej pozícii H-skupiny so ziskom troch bodov. Lídrom poradia je osembodový FC Sevilla, druhý Liberec získal v štyroch dueloch šesť bodov. Na chvoste tabuľky je Estoril, ktorý má na svojom konte dva body.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies