EL: Good Angels zdolali Bourges a zostali v hre

NETKY.SK • 15 Marec 2014, 08:00 • 2 min
EL: Good Angels zdolali Bourges a zostali v hre

KOŠICE - Posledné domáce vystúpenie v Eurolige basketbalistiek 2013/2014 zvládli desaťnásobné majsterky Slovenska Good Angels Košice na výbornú. Zverenky Maroša Kováčika v piatkovom druhom stretnutí play-off zdolali francúzske družstvo Tango Bourges Basket 61:54 (32:18) a v sérii hranej na dve víťazstvá vyrovnali na 1:1. V priebehu zápasu viedli až o 17 bodov.

slovakia

left justify in out

Rozhodujúci tretí duel je na programe v stredu 19. marca od 20.30 h pod košmi súperiek. Jeho víťaz postúpi na záverečný turnaj Final Eight do ruského Jekaterinburgu (7. - 13. apríla), kde Košice vlani obsadili senzačné 4. miesto. 

Výsledok piatkového druhého stretnutia play-off Euroligy basketbalistiek 2013/2014 (hrá sa na dve víťazstvá): 

Good Angels Košice (SR) - Tango Bourges Basket (Fr.) 61:54 (19:8, 13:10, 16:15, 13:21) - stav série 1:1 


Zostavy a body:
 
Košice: Bojovičová 19, Perkinsová 11, Zietarová 9, Kizerová 7, Hruščáková 0 (Osipovová 9, Žirková a Krivačevičová po 3, Abdiová a B. Bálintová po 0) 
Bourges: Dumercová 15, Miyemová 11, Tolová 10, Salagnacová 5, Tchatchouangová 3 (Kaltsíduová 7, Ndongueová 2, Van Grinsvenová 1, Berniesová 0) 
TH: 26/18 - 18/11, fauly: 22 - 23, trojky: 5 - 3, rozhodovali: Zurapovič (Bos. a Herceg.), Šarapa (Biel.) a Unsworth (V. Brit.), 3306 divákov 

Košice nastúpili v porovnaní s prvým zápasom ako vymenené - sebavedomé aj zdravo agresívne. Opraty zápasu držala v rukách Bojovičová, ktorá sa postarala o vedenie 7:0. Good Angels dlho nepúšťali súperky k slovu, spomenutá srbská stredná rozohrávačka sa trojkou postarala o dvojciferný náskok 19:8 v 9. min. Krátka pauza oddeľujúca prvú štvrtinu od druhej pomohla hostkám, 8-bodovou šnúrou dali na známosť, že do Košíc neprišli prehrať. V druhej desaťminútovke však prišla dôležitá séria dvanástich bodov domácich basketbalistiek, z 19:16 odskočili na 31:16 a diktovali tempo. Nebyť niekoľkých zbytočných stratených lôpt mohol byť ich náskok ešte výraznejší.

 

Aj po obrátke si Košice udržiavali zväčša dvojciferný odstup, čo v zápase s celkovým nízkym skóre znamenalo jeho pokojný záver. Hostky v záverečnej štvrtine pritvrdili v obrane, tri minúty pred koncom znížili na 43:52 a trinásť sekúnd pred záverečným klaksónom na 54:59, ale na viac im nezvýšil čas. 

Hlasy (zdroj: RTVS): 
Maroš Kováčik (tréner Košíc): "Nabádali sme dievčatá, aby vstúpili do zápasu maximálne koncentrovane, čo sa nám podarilo. V prvom polčase sme položili základ úpsechu. Veľmi nám pomohlo, že sme strácali málo lôpt, a hoci sme strieľali s nízkou úspešnosťou, mali sme viac pokusov z hry ako súper. Dievčatá odohrali skvelý zápas, zaslúžia si absolutórium. Defenzíva zostala na úrovni tej z Bourges, dostali sme 54 bodov a v prípade iného scenára v závere ich mohlo byť ešte menej. Pevne verím, že na to nadviažeme minimálne v ďalšom zápase. Sú za nami náročné dni spojené s cestovaním, musíme si chvíľu oddýchnuť." 

Miljana Bojovičová (rozohrávačka Košíc): "Nechcem hodnotiť, či toto bol náš najlepší výkon. Išlo o posledný domáci zápas v Eurolige a dali sme do toho všetko. Hrali sme ako tím. Zvíťazili sme, a máme šancu postúpiť do Final Eight. Musíme vydať zo seba maximum, nechať na ihrisku srdce a odstrániť chyby, ktoré sme dnes urobili." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies