EL: Good Angels začnú doma proti Svitekovmu Krakovu

NETKY.SK • 3 November 2014, 10:24 • 2 min
EL: Good Angels začnú doma proti Svitekovmu Krakovu

KOŠICE - Už len dva dni delia basketbalistky Good Angels Košice od vstupu do novej euroligovej sezóny.

slovakia

left justify in out

Jedenásťnásobné a úradujúce majsterky Slovenska čaká úvod ako hrom - atraktívny domáci súboj proti poľskému tímu Wisla Can-Pack Krakov, ktorý vedie bývalý tréner Košičaniek Štefan Svitek. Zápas sa začne v Steel aréne v stredu o 18.00 h, ale vedenie domáceho tímu predstúpilo pred médiá už v pondelok predpoludním.

"Keď predvedieme dobrú hru z prípravných zápasov a dáme do toho potrebnú bojovnosť, mohli by sme zvíťaziť. Dôležité bude vypojiť z hry kľúčové hráčky Krakova - Quigleyovú a Lavenderovú,“ uviedla na prahu novej euroligovej sezóny Zuzana Žirková, kapitánka košického tímu. 

 

Krídelníčka Alexandria Quigleyová zanechala v predminulej sezóne v Košiciach výraznú hráčsku stopu. Aj vďaka jej bodom, presným prihrávkam a neúnavnej bojovnosti sa vtedy Good Angels dostali až medzi štyri najlepšie tímy starého kontinentu a dosiahli najväčší klubový úspech v histórii. Teraz príde na východ Slovenska v pozícii obávanej súperky. "Allie je kľúčová hráčka v tíme Krakova. Až šesť zo siedmich akcií je postavených na nej. Vieme, čo sú jej silné stránky, aj to, čo jej na palubovke nevonia. Jednoznačne ju musíme zastaviť, aj keď to nebude ľahké," skonštatoval tréner Good Angels Maroš Kováčik. Vyjadril sa aj k ďalším informáciám, ktoré získali o kvalitnom poľskom tíme, ktorému patrí suverénne prvá priečka v najvyššej domácej súťaži. "Videli sme ich zápasy na videu, dokonca jeden aj naživo. So ´skautingom´ nám pomohla aj naša hráčka Magdalena Zietarová, ktorá dobre pozná všetky tri poľské basketbalistky Wisly s vyššou minutážou na palubovke."

 

Kováčikove zverenkyne vyhrali v úvode sezóny všetkých sedem zápasov v slovenskej najvyššej súťaži, ale teraz ich čaká kvalitatívne vyššia úroveň. Sobotňajšia generálka na súboj s Wislou Can-Pack im v Steel aréne proti Ružomberku vyšla skvele - zvíťazili 90:49. Tento zápas bol dôležitý aj z toho pohľadu, aby si Košičanky po dlhšom čase opäť začali zvykať na špecifické prostredie takmer 9-tisícovej Steel arény, kde zohrajú všetky domáce súboje v novom súťažnom ročníku EL. 

 

"Je nám jasné, že nemôžeme očakávať taký divácky záujem ako v minulej sezóne, keď bola Steel aréna aj pre divákov na basketbale niečo nové. Predaj lístkov zatiaľ nezodpovedá našim očakávaniam, ale prekročili sme už dvojtisícovú hranicu. Tie očakávania sa pohybujú na hranici 3500 - 4000 divákov. Je nám však jasné, že ľudí treba do Steel arény pozvať kvalitnými výkonmi," uviedol generálny manažér Good Angels Daniel Jendrichovský. 

 

Vyjadril sa aj k osobe slovenského trénera poľského tímu Štefana Sviteka, ktorý svojho času dotiahol Košice až na euroligovú úroveň, ale pred dvoma rokmi opustil družstvo za nie najpriaznivejších okolností. "Pišta Svitek odviedol pre náš klub neoceniteľné služby. Dostal ho z minoritných pomerov až do najlepšej európskej osmičky. Ani sa nemusíme baviť o jeho zásluhách," dodal Jendrichovský. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona