EL: Good Angels do konca roka chystajú zmeny v kádri

NETKY.SK • 9 December 2014, 11:56 • 2 min
EL: Good Angels do konca roka chystajú zmeny v kádri

KOŠICE - Zlé výsledky hráčok Good Angels Košice v prebiehajúcom ročníku Európskej ligy 2014/2015 nezostali vo vedení klubu nepovšimnuté a v kádri slovenského šampióna sa schyľuje k zmenám.

slovakia

left justify in out

Nielen zranenia Jany Minčíkovej, Magdaleny Zietarovej a Erin Phillipsovej, ale aj prístup viacerých hráčok, ktoré by mali byť oporami tímu, nenechali generálneho manažéra Daniela Jendrichovského spoločne s realizačným tímom chladnými a začali sa obzerať po adekvátnych náhradách, ktoré by boli prínosom pre klub.

 

"Mňa nenecháva chladným prístup niektorých hráčok. To, že ja flintu do žita nehodím, je jasné. Máme priestor do začiatku nového roka niečo urobiť s kádrom a to, že u nás niektoré hráčky nezostanú, je úplne jasné. Nemá význam, aby sme platili lavičkové hráčky, ak sú naše Slovenky o triedu lepšie. Tých zmien pár bude a my musíme byť teraz čo najrozumnejší, aby sme naše skromné možnosti využili na posilnenie družstva," uviedol Jendrichovský.
      

Na jeho slová nadviazal i tréner Maroš Kováčik, ktorý rovnako prejavil nespokojnosť predovšetkým s legionárkami: "Slovenky hrávajú nie preto, že sme to vypustili, ale preto, že si to zaslúžia. Svojím poctivým prístupom v tréningoch aj výkonmi v zápasoch potvrdili, že majú právo hrať a to je jeden z dôvodov, prečo sú na palubovke. Ešte nie je za nami ani polovica súťaže, pred nami je sedem zápasov, v ktorých je potrebné získať pomyselné tri víťazstvá, čo určite nie je nemožné, no veľmi ťažké. Za seba však môžem povedať 'z hlasu' šatne, že my to nevypustíme a ak bude šanca získať víťazstvo aj v poslednom zápase, tak budeme bojovať do konca. Vieme v akej sme skupine a aká je percentuálna miera možnosti zvíťaziť v týchto dueloch. Medzi sviatkami príde k určitým zmenám v kádri a aj týmto smerom chceme proklamovať, že vývoj v A-skupine nám nie je ľahostajný a že sa nevzdávame."
      

V predsezónnom období bola na skúške v "žlto-modrom" drese i slovinská reprezentantka Teja Oblaková, ktorá sa podľa slov trénera Kováčika prezentovala až mužským spôsobom hry a spoločne s jej pracovitosťou na tréningoch bola vyslovená spokojnosť. S bývalou hráčkou poľského CCC Polkowice sa však pre nedostatok financií rozlúčili. "Môžem povedať, že to ľutujem. Bola to však kombinácia toho, že sme na ňu v tom čase financie nemali. Keď sa však dnes borí najmä Magda Zietarová so zdravotnými problémami, tak nám Teja veľmi chýba. Možno sme si mali nechať Teju aj za cenu toho, že pôjdeme do väčšieho mínusu, čo sa týka rozpočtu. V tom čase sme to však vyhodnotili takto a nemohli sme predpokladať, že Magda sa bude takto trápiť s kolenom, meniskom. Ak nebude liečba úspešná, možno pôjde budúci týždeň na operáciu a vtedy prichádza do úvahy aj angažovanie Teji Oblakovej," naznačil možný príchod slovinskej hráčky Jendrichovský.
      

Okrem spomínanej poľskej legionárky Magdaleny Zietarovej majú zdravotné problémy i rozohrávačky Jana Minčíková, ktorá si roztrhla šľachy na palci, pričom minimálne tri týždne nebude k dispozícii i Austrálčanka Erin Phillipsová. "Je veľmi unavená po celej sezóne, jej zdravotný stav nie je najlepší a ani kombinácia pre nás, že netrénuje a pokúša sa hrať a znova netrénuje. Nie je to optimálne, ale s týmto my veľa nenarobíme. Aj to, že k nám Američanka Crystal Langhornová nemohla prísť pre zdravotné problémy je všetko len kombinácia vecí, kde potrebujeme trošku športového šťastia, pohody, aby sa družstvo naštartovalo, čo dnes možné nie je. Keďže dve hráčky z WNBA, ktoré by nás mali ťahať najviac, zďaleka tomuto družstvu nedávajú to, čo Američanky v iných kluboch našej skupiny," zamyslel sa Jendrichovský.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies