EL: Galatasaray v gólovej prestrelke zdolal Marseille, Sparta nestačila na Rangers

NETKY.SK • 26 November 2021, 11:27 • 2 min
EL: Galatasaray v gólovej prestrelke zdolal Marseille, Sparta nestačila na Rangers

ISTANBUL – V dôležitom zápase skupiny E si turecký Galatasaray poradil s Marseille a zaistil si postup do vyraďovacej fázy Európskej ligy. Sparta Praha nezvládla kľúčový zápas s Rangers a stratila možnosť na postup.

slovakia

left justify in out

Galatasaray prekvapivo na 1. mieste skupiny E

V jednej z najťažších skupín EL nepatril Galatasaray medzi najväčších favoritov na postup, no svojimi výbornými výkonmi si zaistil postup a dokonca vedia skupinu o 3 body pred rímskym Laziom. Vo štvrtkovom zápase si na domácom ihrisku vo veľmi napínavom zápase poradil s Marseille.

 

Domáci vstúpili do zápasu výborne a už po prvej polhodine hry viedli dvojgólovým náskokom. Úvodný gól strelil stredopoliar Cicaldau a v 30. minúte Marseillle inkasovalo dokonca vlastný gól. V 64. minúte Galatasaray zvýšil na 3:0, presadil sa dobre hrajúci Feghouli. Marseille postavil na nohy Poliak Milik, no 4 gól Galatasarayu onedlho pridal veterán Babel. Milik sa dokázal presadiť ešte raz, no s výsledkom už nič spraviť nedokázal a turecký tím získal dôležité víťazstvo.

 

 

Sparta premrhala svoje šance na postup

Česká Sparta Praha mala šancu po 2 prehrách znova naštartovať svoje šance na postup. Sparta cestovala na ťažký zápas do Škótska proti Rangers pod novým vedením legendy Giovanniho Van Bronckhorsta. Hrdinom zápasu sa stal kolumbíjsky futbalistka Alfredo Morelos, ktorý dvoma gólmi zaistil výhru domácich. Sparta touto prehrou stratila svoje šance na postup a práve Rangers sa stali druhými postupujúcimi v skupine za bezchybným Lyonom, ktorý v tejto skupine nestratil ešte ani len bod.

 

 

Leicester zdolal Legiu Varšava a je o krok bližšie k postupu

V najvyrovnanejšej skupine EL si domáci Leicester poradil s poľskou Legiou Varšava. Leicester momentálne figuruje na prvom mieste tabuľky, no posledná Legia stráca na Leicester iba 2 body a posledné kolo to môže ešte celé poriadne zamotať. Za Leicester sa presadili Daka, Maddison a Ndidi

 

Poradie v skupine C:
1. Leicester 8 bodov

2. Spartak Moskva 7 bodov

3. Neapol 7 bodov

4. Legia Varšava 6 bodov

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies