EL: Frankfurt vyradil West Ham, Lipsko nestačilo na Rangers

NETKY.SK • 6 Máj 2022, 09:48 • 2 min
EL: Frankfurt vyradil West Ham, Lipsko nestačilo na Rangers

FRANKFURT – Vo finále Európskej ligy UEFA 2021/2022 sa 18. mája v Seville stretnú Eintracht Frankfurt a Glasgow Rangers. Nemecký bundesligista doma zdolal West Ham United 1:0 a potvrdil triumf 3:2 z prvého zápasu v Londýne. Rangers doma zvíťazili nad Lipskom 3:1, hosťom tak nestačila výhra 1:0 z úvodného súboja v Nemecku.

slovakia

left justify in out

V Škótsku sa len tak ľahko nevyhráva

 

Na Ibrox Parku zmazali "jazdci" manko z prvého zápasu v 19. minúte, keď mal po centri na zadnú tyč ľahkú prácu do prázdnej brány Tavernier. Už o päť minút vyslal Kamara presnú strelu k pravej tyčke a Škóti nabrali postupový kurz. Znížiť mohol na druhej strane Olmo, ale tesne minul. V druhom polčase hostia zvýšili aktivitu a odmenou im bol kontaktný gól Nkunkua v 71. minúte, ktorý z prvej premenil výborný center Angelina.

 

Lipsko sa nadýchlo k záverečnému náporu, ale zmrazil ho domáci Lundstram, ktorý v 81. minúte aj so šťastím po dorážke prestrelil brankára hostí. Gól ešte odobril VAR. V závere už domáci ustáli tlak Lipska a vybojovali si prvú účasť vo finále európskej súťaže od roku 2008, keď prehrali vo vyvrcholení Európskej ligy so Zenitom Petrohrad.

 

 

Frankfurt si na domácej pôde ustrážil West Ham

 

Vo Frankfurte dostal v 19. minúte červenú kartu po zásahu VAR hosťujúci Cresswell za stiahnutie súpera. Presilovku využili domáci v 26. minúte, keď dostal Borre ideálnu prihrávku do stredu šestnástky a loptu suverénne upratal do pravého rohu bránky "kladivárov". Hostia zahrozili zo štandardky v 44. minúte, lopta sa nebezpečne poodrážala a N´Dicka ju musel vykopnúť z bránkovej čiary do bezpečia. V druhom dejstve si domáci postrážili výhru a zahrajú si o trofej.

Finále EL sa uskutoční v stredu 18. mája na Štadióne Ramona Sancheza Pizjuana v Seville. Víťaz si zabezpečí miestenku v skupinovej fáze Ligy majstrov 2022/2023.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies