EL: Frankfurt prekvapivo vyradil Barcelonu, West Ham deklasoval Lyon

NETKY.SK • 15 Apríl 2022, 07:45 • 2 min
EL: Frankfurt prekvapivo vyradil Barcelonu, West Ham deklasoval Lyon

BARCELONA – Zaskočený Nou Camp a zaskočení hráči FC Barcelony! Eintracht Frankfurt odohral skvelý zápas a viedol na Nou Campe 3:0, v závere zápasu sa Blaugranas prebrali, ale na vybojovanie predĺženia to už nestačilo. West Ham deklasoval Lyon 3:0 a postúpil do semifinále EL.

slovakia

left justify in out

Fantastický výkon Frankfurtu a nádherný gól Borreho

 

Xaviho Barcelona bola najväčším favoritom na zisk trofeje EL, no ich štvrťfinálový zápas s Eintrachtom Frankfurt nedopadol podľa katalánskych predstáv. Už v úvodných minútach sa presadil ťahúň Frankfurtu Filip Kostič a Barcelona musela počas celého zápasu doťahovať.

 

V 36. minúte prišiel ďalší gól hostí, keď z poriadnej diaľky napriahol Borré a Frankfurt viedol 2:0. Ofenzívna šou hostí pokračovala, keď sa v 67. minúte znova presadil Filip Kostič. Nešťastný Nou Camp dúfal a čakal na spasenie, a to takmer aj prišlo. V posledných minútach si Barca začala vytvárať poriadny tlak a v 84. minúte sa presadil Busquets, no jeho gól neuznali pre postavenie mimo hry.

 

Rozhodca nastavil až 9 minút a Barcelona sa okamžite presadila. Kapitán Busquets sa na druhý pokus už regulérne presadil a krásnou strelou znížil na 1:3. Barca pokračovala v tlaku a v záverečných sekundách si vybojovala penaltu, tú so šťastím premenil zabudnutý Depay a Barca potrebovala už iba jeden gól. Ten, bohužiaľ pre domácich, neprišiel a Frankfurt tak mohol oslavovať fantastický postup. 

 

 

West Ham s prehľadom vyradil francúzsky Lyon

 

Prvý zápas v Londýne sa skončil nerozhodne 1:1, no v Lyone bol na ihrisku iba jeden tím. Prekvapivo to bol hosťujúci West Ham, ktorý odohral výborný zápas a s prehľadom vyhral 3:0. Prvé dva góly nastrieľali hostia v prvom polčase. Najprv sa presadil obranca Dawson a potom na 2:0 zvyšoval stredopoliar Declan Rice

O tretí gól hostí sa postaral krídelník Jared Bowen a kladivári tak oslavujú postup do semifinále EL. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by West Ham United (@westham)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona