EL: Favorit Slovan proti Dublinu bez kvarteta zranených, ale s Muchom

NETKY.SK • 15 Júl 2015, 12:43 • 2 min
EL: Favorit Slovan proti Dublinu bez kvarteta zranených, ale s Muchom

BRATISLAVA - Futbalisti bratislavského Slovana nastúpia vo štvrtkovom 1. zápase 2. predkola Európskej ligy UEFA 2015/2016 proti University College Dublin AFC v bráne s Jánom Muchom a v obrane aj s uzdraveným "čerstvým otcom" Nicolasom Gorositom.

slovakia

left justify in out

Generálny riaditeľ a šéf realizačného tímu Dušan Tittel na predzápasovej tlačovej konferencii jasne pasoval Slovan do pozície favorita, nabádal ale aj k veľkej ostražitosti. Írsky druholigista totiž vyradil v 1. predkole favorizovaný luxemburský Dudelange a môže "belasým" na Pasienkoch (zápas má výkop 20.15 SELČ) spôsobiť nepríjemnosti.

 

Slovan bez problémov prešiel cez 1. predkolo, keď nad gibraltárskym trpaslíkom College Europa FC vyhral vonku 6:0 a doma 3:0. Gólovo sa presadili aj útočníci Róbert Vittek či Tamás Priskin, čím si zdvihli sebavedomie. V bránke Martina Krnáča už vymení letná akvizícia Ján Mucha. "Žartovali sme, že víťazná zostava sa nemení. Ale každý tréner je rád, ak má takú osobnosť, ako je Ján Mucha. Takže ak sa nič mimoriadne nestane, nastúpi od prvej minúty," uviedol Tittel.

 

Hrdinom prvého zápasu na Gibraltári bol Karol Mészáros, autor čistého hetriku, ktorý ale pre zranenie z odvety bude tentoraz chýbať. "Nie sme v ideálnej situácii, čo sa týka zdravotného stavu. Chýbať bude zranený Karol Mészáros, Filip Oršula si doliečuje zranenie z minulého týždňa a nemôžeme počítať ani s Martinom Dobrotkom, ktorého vyradilo zranenie slabín. Dlhodobo je zranený Seydouba Soumah. Teší ma, že už bude k dispozícii Nicolas Gorosito. Narodila sa mu dcérka, verím, že mu zablahoželáme dobrým výsledkom," povedal médiám Tittel, ktorý privítal, že v 1. predkole uspel UC Dublin: "Štýl súperov z Írska, Severného Írska či Walesu nám sedí, vždy sme cez nich postúpili. Preto som si želal UC Dublin. Myslím si, že Dudelange, ktorý hral už aj so Slovanom či Petržalkou a vyradil aj Red Bull Salzburg, je kvalitnejší futbalovo. Teraz nás tak čaká súper, ktorý hrá momentálne druhú ligu, ale tam sa im systém mení každý rok a oni boli dlhoročný účastník prvej ligy. Hrá sa o postup na dva zápasy, verím, že prvý dobrý krok pred domácim hľadiskom urobíme. Potrebujeme aj podporu divákov."

 

Poznatkov o Íroch je dosť. "Videli sme prvý zápas, ktorý hrali doma a mali sme zástupcu aj na ich zápase v Luxembursku. Poznatkov je dosť. Hrajú jednoducho, s dobrým nasadením, majú fyzicky zdatných hráčov a sú nepríjemní. Ale Slovan je favorit. Nesmieme však podceniť žiadny detail, mohlo by sa to vypomstiť aj vzhľadom na to, že vyradili Dudelange, ktorý bol proti ním favorit. Do oboch zápasov musíme pristúpiť s maximálnou zodpovednosťou," uzavrel šéf lavičky 8-násobného slovenského majstra.

 

"Som už úplne v poriadku. Som šťastný, že sa mi narodila dcérka Leonie Alexy. Útočníkov súpera sme si pozreli, určite to bude ťažšie ako proti Europe. Ale ak budeme kompaktní v defenzíve, zvládneme to," povedal Gorosito.

 

Štvrtkový zápas Slovan - UC Dublin má na Pasienkoch výkop o 20.15 h, hlavným rozhodcom je Gruzínec Laša Silagava. V priamom prenose ho vysiela RTVS. Odveta je na programe o týždeň v Dubline (19.00 SELČ).

 

1. zápas 2. predkola EL 2015/2016, štvrtok 16. júla:

ŠK Slovan Bratislava - UC Dublin (20.15 h, Pasienky)

/rozhoduje: Laša Silagava (Gruz.)/



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies