EL: Dúbravka s čistým štítom, vyhol sa aj pizzi či pivu

NETKY.SK • 19 August 2016, 10:06 • 2 min
EL: Dúbravka s čistým štítom, vyhol sa aj pizzi či pivu

LARNAKA - Pod víťazstvo Slovana Liberec vo štvrtkovom prvom zápase play-off futbalovej Európskej ligy 2016/2017 na pôde cyperského tímu AEK Larnaka (1:0) sa výraznou mierou podpísal slovenský brankár Martin Dúbravka. Predsezónna posila severočeského klubu za svoj chrbát nepustila ani jednu strelu domácich a udržala si čisté konto, druhé v šiestom vystúpení za Slovan.

slovakia

left justify in out

"Mal som dosť práce, ale myslím si, že zápas sme celkovo dobre zvládli. Hráči súpera boli veľmi temperamentní, vytvorili si tlak, chceli nás niekoľkokrát vyprovokovať, aby sme inkasovali nejakú červenú kartu. Boli sme však mentálne dobre pripravení. Po fyzickej stránke to bol náročný duel, veľa sme museli behať bez lopty. Triumf 1:0 je solídnym výsledkom do odvety, doma ho však musíme potvrdiť," vyhlásil po stretnutí Dúbravka pre oficiálnu stránku svojho zamestnávateľa.

 

Duel na Štadióne Antonisa Papadopulosa sa hral pred zaplneným publikom v búrlivej atmosfére, no slovenského gólmana nezaskočila. Priznal, že sa mu v nech chytalo dobre. "Mám rád zápasy v búrlivej atmosfére. V takýchto podmienkach sa mi chytá dobre. Ľudí naokolo sa snažím nevnímať. Vypočujem si síce mnoho nepekných slov, ale púšťam to z hlavy a nereagujem na ne," doplnil 27-ročný Žilinčan, ktorý musel byť v strehu nielen pred streleckými pokusmi domácich hráčov, ale aj pred vášnivými priaznivcami na tribúnach. "Priletelo smerom ku mne kadečo, to je pravda. Mal som tam dokonca nejakú pizzu, plastové poháre od piva, skoro samé občerstvenie... Už som cyperským tímom viackrát čelil, tušil som, že môžem očakávať niečo také," skonštatoval Martin Dúbravka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies