EL: Dortmund valcuje pod vedením Tuchela, odniesli si to Nóri

NETKY.SK • 28 August 2015, 11:24 • 2 min
EL: Dortmund valcuje pod vedením Tuchela, odniesli si to Nóri

DORTMUND - Futbalisti Borussie Dortmund sú na začiatku sezóny na nezastavenie. V bundeslige nastrieľali v úvodných dvoch zápasoch súperom 8 gólov a ani raz neinkasovali, no na európskej scéne boli ešte efektívnejší.

slovakia

left justify in out

Nórskemu klubu Odds BK poslali strelci Borussie v dvojzápase play-off Európskej ligy dokonca 11 gólových vizitiek a po výsledkoch 4:3 vonku a 7:2 doma poľahky postúpili do skupinovej fázy EL. Suverénny triumf 7:2 na európskej pôde zopakovali futbalisti Borussie po 23 rokoch: 30. septembra 1992 zdolali maltský tím FC Floriana 7:2.

"Boli sme lepší ako súper a aj veľmi efektívni. Stále sme neukázali náš skutočný potenciál. Sme však na dobrej ceste," uviedol strelec troch gólov Marco Reus na internetovej stránke Borussie Dortmund.

"Som maximálne spokojný. Boli sme dominantní a odhodlaní. Dostali sme síce obligátne prvý gól, ale potom prišla naša prevaha a premenené šance. Hráči preukázali veľkú túžbu po góloch a vyššom víťazstve," hodnotil spokojný tréner Thomas Tuchel.


Práve 41-ročný Tuchel prevzal v lete trénerské žezlo v Dortmunde po 7-ročnom úspešnom panovaní Jürgena Kloppa a zatiaľ kráča od víťazstva k víťazstvu. Navyše jeho hráči uštedrujú súperom jeden debakel za druhým. Podľa bývalého nemeckého reprezentanta Mehmeta Scholla sa ofenzívna hra Borussie nápadne podobá na to, čo predvádzal Bayern Mníchov v prvej sezóne pod vedením Pepa Guardiolu. A Tuchel s Guardiolom sa vtedy podľa informácií Bildu v Mníchove neraz stretli.

"Tuchel prepracoval systém rovnako ako Guardiola v Bayerne. Hráčov zabudoval do systému hry podľa vlastných predstáv. Preto tam teraz nie sú Piszczek či Castro," povedal Scholl v televíznom vysielaní ARD.

Zo sedemgólového prídelu do siete Odds BK pred 64 200 divákmi v Signal-Iduna Parku zaujal najmä parádny zásah Henricha Mchitarjana spoza šestnástky do ľavého horného rohu bránky hostí na 1:1. Bol to už ôsmy gól 26-ročného Arména v tejto sezóne.

"Sme ešte len na začiatku sezóny, ale máme sa z čoho odrážať ďalej. Zostaňme však realisti," krotil prehnanú eufóriu kanonier Reus.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies