EL: Dortmund a Liverpool blízko postupu, ManUtd túži po zvrate

NETKY.SK • 16 Marec 2016, 09:53 • 2 min
EL: Dortmund a Liverpool blízko postupu, ManUtd túži po zvrate

DORTMUND - Štvrtkové odvetné stretnutia osemfinále futbalovej Európskej ligy 2015/2016 určia ôsmich štvrťfinalistov. V minulotýždňových prvých dueloch si viacero mužstiev vypracovalo nádejný výsledok na postup do ďalšej fázy.

slovakia

left justify in out

Papierovo najlepšie vyhliadky má nemecký zástupca Borussia Dortmund. Vestfálske mužstvo si v prvom stretnutí na domácej pôde poradilo s anglickým Tottenhamom Hotspur rozdielom triedy 3:0. "Myslím si, že ´Spurs´ dávajú prednosť anglickej lige, čo im nemôžete mať za zlé. Som však presvedčený, že ak budeme hrať ako v prvom zápase s Tottenhamom, môžeme v tejto súťaži dosiahnuť veľa," vyhlásil pre portál sport1.de krídelník Borussie Marco Reus, ktorý minulý týždeň zaťažil konto anglického súpera dvoma gólmi. "Bude to náročné, zaostávame o tri góly, ale pokúsime sa zvíťaziť a zvrátiť vývoj osemfinále. Borussia je pred nami, navyše je to jedno z najlepších mužstiev v Európe. Musíme sa však o to pokúsiť," cituje portál insidefutbol.com slová trénera "Spurs" Mauricia Pochettina.

Manchester United sa bude v čisto anglickej bitke snažiť dohnať dvojgólové manko z minulotýždňového duelu na liverpoolskom Anfielde (0:2). "Vo štvrtok si už nemôžeme dovoliť žiadne pošmyknutia. Veľa sme sa rozprávali o tom, ako nastúpiť v odvete. Musíme hrať s väčším nasadením. Nič nie je nemožné. Ak sa nám podarí streliť prvý gól, potom sa môže stať čokoľvek," povedal podľa portálu fourfourtwo.com obranca "červených diablov" Chris Smalling. Podľa niekdajšieho zadáka United Garyho Pallistera by sa malo mužstvo trénera Louisa van Gaala v prvom rade zamerať na udržanie čistého konta. "Ak inkasujeme, v tej chvíli by sme museli streliť štyri góly. Nesmieme si to dovoliť. Som presvedčený, že konfrontácia s Liverpoolom ešte nie je stratená," povedal pre oficiálnu stránku Manchestru United 50-ročný Pallister, ktorý si dres tímu z Old Traffordu obliekal v rokoch 1989-1998.

"V Manchestri nechceme 90 minút iba brániť. Budeme sa snažiť znova skórovať. Musíme súpera napádať a vyhrať tento zápas tak ako minulý týždeň. Chceme postúpiť do štvrťfinále a triumfovať v tejto súťaži. Je to pre nás veľmi dôležité," vyhlásil pre oficiálny web liverpoolskeho klubu nemecký legionár Emre Can. Podľa niekdajšieho hráča FC Liverpool Johna Aldridga sa družina Jürgena Kloppa nesmie zľaknúť manchesterského protivníka. "Sme v skvelej pozícii a blízko postupu do štvrťfinále Európskej ligy. Ešte je však pred nami veľa práce. Naše nedávne vystúpenia na Old Trafforde nedopadli najlepšie, prehrali sme osem z ostatných deviatich zápasov. Hrajme bez strachu. Zdolali sme United raz a môžeme to dokázať znova," povedal pre Liverpool Echo 57-ročný bývalý írsky reprezentant Aldridge. V drese Liverpoolu by sa mohol objaviť už aj kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel, ktorý sa po decembrovom zranení zadného stehenného svalu v piatok 11. marca rozohrával v rezerve "The Reds".

Obhajca trofeje FC Sevilla uhral v prvom zápase na pôde švajčiarskeho FC Bazilej bezgólovú remízu. Zverenci trénera Unaia Emeryho sa na odvetu naladili nedeľňajším ligovým triumfom nad silným Villarrealom (4:2). "Ak zopakujeme výkon z tohto zápasu, som si istý, že zvíťazíme aj nad Bazilejom," vyhlásil pre oficiálnu stránku andalúzskeho klubu Ukrajinec Jevgen Konopľanka. "Doma môžeme dokázať veľké veci. Máme dvanásteho hráča v podobe publika," doplnil obranca Sevilly Adil Rami.

Ak chce Sparta Praha pomýšľať na postup ďalej, musí na rímskom Olympijskom štadióne proti Laziu minimálne raz skórovať. V prvom zápase na Letnej sa zrodila remíza 1:1. "Vidím rovnaké šance na postup u oboch mužstiev. V Ríme musíme streliť gól a zrejme nielen jeden. Mal som možnosť sledovať niekoľko domácich duelov Lazia. Dokázali proti nemu uspieť aj tímy, ktoré tam prišli brániť a hrali na protiútoky. Na druhej strane, Galatasaray tam v predchádzajúcom kole chcel hrať futbal a vyfasoval ´trojku´," skonštatoval podľa webu tyden.cz kouč Sparty Zdeněk Ščasný. "Európska liga je pre nás veľmi dôležitá. Chceme ďalej pokračovať v snívaní. Oproti súperovi máme menšiu výhodu, na postup nám stačí aj remíza 0:0. Musíme hrať inteligentne a brániť tak, ako sme to predviedli proti Galatasaray," cituje portál football-italia.net slová Brazílčana v službách Lazia Felipeho Andersona. "Dosiahnutie štvrťfinále by bolo dobré, ale nám to nestačí," poodhalil plány Lazia pre web UEFA.com kormidelník Stefano Pioli.

Žreb štvrťfinále sa uskutoční v piatok 18. marca o 13.00 h SEČ vo švajčiarskom Nyone. Žiadny z tímov nebude nasadený, vo štvrťfinále sa môžu stretnúť aj mužstvá z rovnakej krajiny. Aj víťaz tohtoročnej EL má v sezóne 2016/2017 zaručenú miestenku v LM.

Program štvrtkových odvetných stretnutí osemfinále futbalovej Európskej ligy 2015/2016 (časy sú SEČ):
Bayer Leverkusen (Nem.) - FC Villarreal (Šp.) /19.00 h/ - prvý zápas 0:2, rozhoduje: William Collum (Škót.)
FC Valencia (Šp.) - Athletic Bilbao (Šp.) /19.00/ - prvý zápas 0:1, rozhoduje: Daniele Orsato (Tal.)
Lazio Rím (Tal.) - AC Sparta Praha (ČR) /19.00/ - prvý zápas 1:1, rozhoduje: Ruddy Buquet (Fr.)
Tottenham Hotspur (Angl.) - Borussia Dortmund (Nem.) /21.05/ - prvý zápas 0:3, rozhoduje: Nicola Rizzoli (Tal.)
Sporting Braga (Portug.) - Fenerbahce Istanbul (Tur.) /21.05/ - prvý zápas 0:1, rozhoduje: Ivan Bebek (Chor.)
Manchester United (Angl.) - FC Liverpool (Angl.) /21.05/ - prvý zápas 0:2, rozhoduje: Milorad Mažič (Srb.)
Anderlecht Brusel (Belg.) - Šachtar Doneck (Ukr.) /21.05/ - prvý zápas 1:3, rozhoduje: Antonio Mateu Lahoz (Šp.)
FC Sevilla (Šp.) - FC Bazilej (Švaj.) /21.05/ - prvý zápas 0:0, rozhoduje: Deniz Aytekin (Nem.)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona