EL: Debutant Jakubech zachránil Trnavu

NETKY.SK • 10 Júl 2015, 10:12 • 2 min
EL: Debutant Jakubech zachránil Trnavu

BRATISLAVA - Urputný boj okorenený jedenástimi žltými kartami a v druhom polčase viacerými premárnenými šancami.

slovakia

left justify in out

Futbalisti Spartaka Trnava postúpili po štvrtkovej remíze 0:0 na úkor viac ako vyrovnanému Olimpicu Sarajevo do 2. predkola Európskej ligy UEFA 2015/2016, keďže v prvom súboji v Sarajeve strelili gól a remizovali 1:1. V boji o 3. predkolo Trnavu vyzve severoírsky Linfield Belfast. Prvý zápas sa bude hrať 16. júla v Zlatých Moravciach, odveta o týždeň neskôr v Belfaste.

 

"Andelov" spasil mladý iba 18-ročný brankár Adam Jakubech v 89. minúte, ktorý dobre vybehol pri šanci osamoteného Dalibora Pandžu. Tréner Juraj Jarábek urobil oproti prvému zápasu 5 zmien v základnej zostave a práve Jakubech vymenil srbského brankára Bojana Kneževiča. A hoci v zápase urobil aj menšie chybičky, v rozhodujúcom okamihu spoluhráčov zachránil: "Vedel som, že nesmiem ísť súperovi pod nohy, aby neodpískal rozhodca penaltu. Dostal som sa k útočníkovi čo najbližšie s cieľom zmenšiť mu strelecký uhol. Už asi mohol ťažko iné urobiť, než vystreliť. Musím si zápas ešte pozrieť na videu, na chybách budem pracovať, aby som ich odstránil," povedal po zápas Jakubech, ktorého zákrok po zápase poriadne rezonoval, chválil ho tréner i spoluhráči. "Klobúk dolu pred ním. Má len 18 rokov a hral prvý zápas v Európskej lige. Podržal nás," uviedol Jarábek.

 

"Najnervóznejší som bol, keď išli sami na brankára, nevedel som či to Adam chytí, ale chvalabohu chytil," povedal obranca Martin Tóth. Duel bol nervózny, plný osobných súbojov a faulov. Trnavčania mali svoje šance, ale nevyužili ich. "Chýbala nám ľahkosť. Pohárové zápasy sa hrajú ale takto, ide o balík peňazí, sme radi, že sme sa dostali cez silného súpera," dodal Jarábek.

 

Tréner hostí Mirza Varešanovič v pozápasovom hodnotení skonštatoval, že vypadol lepší tím: "Už doma sme mali viac šancí. Ale to je futbal. Mám veľký rešpekt k Spartaku, ale vypadol lepší tím. My sme mali vyhrať už doma. Trnave prajem šťastie v ďalšom predkole."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona