EL: Conte hanil rozhodcu, Sevilla odmietla bazilejský zázrak číslo 2

NETKY.SK • 2 Máj 2014, 11:57 • 2 min
EL: Conte hanil rozhodcu, Sevilla odmietla bazilejský zázrak číslo 2

BRATISLAVA - Portugalský futbalový klub Benfica Lisabon a španielsky zástupca FC Sevilla nastúpia 14. mája v Turíne proti sebe vo finále Európskej ligy 2013/2014.

slovakia

left justify in out

Benfica uhrala vo štvrtkovej semifinálovej odvete na pôde Juventusu bezgólovú remízu, a keďže doma vyhrala 2:1, rovnako ako vlani bude bojovať o cennú trofej. V minulom roku zverenci trénera Jorgeho Jesusa nestačili v záverečnom súboji na londýnsku Chelseu. Sevilla síce prehrala na pôde Valencie 1:3, no vďaka gólu M'biu v nadstavenom čase postúpila do finále.
      

Tréner "starej dámy" Antonio Conte bol po zápase poriadne frustrovaný a pustil sa aj do arbitra Marka Clattenburga z Anglicka. Tomu vyčítal, že mal odpískať penaltu po ruke obrancu Luisaa v pokutovom území. "Mala to byť penalta. Rozhodca ďalej hráčom Benficy celý zápas umožnil zdržiavať hru. Pred zápasom nám hovoril, že nebude prerušovať súboj vždy, keď bude ich hráč ležať na zemi, ale to sa presne stalo. Cítime, akoby nás nikto nebral vážne, a UEFA by mala ukázať viac rešpektu a poslať na takýto zápas rozhodcu, ktorý by spĺňal požadované štandardy," citovala Conteho agentúra Reuters.
      

Benfica má šancu získať prvú trofej po dlhých 52 rokoch. "Orli" ešte nikdy EL, resp. jeho predchodcu Pohár UEFA nevyhrali, bývalý EPM získali v rokoch 1961 a 1962. "Sme veľmi šťastní, že sme postúpili do ďalšieho finále. Máme vyvážený útok aj obranu. Dnes sme museli veľa brániť. Vo finále budeme musieť odohrať životný zápas. Sevilla je skvelý súper, máme voči nemu rovnaký rešpekt ako k Juventusu, Tottenhamu, AZ a PAOK. Toto je ale finále a my ho vyhráme," povedal pre uefa.com útočník Benficy Eduardo Salvio.
      

Valencia na štadióne Mestalla už v úvodnej polhodine zmazala dvojgólové manko z prvého zápasu. Najskôr sa strelou z ťažkého uhla presadil Feghouli a v 26. minúte si brankár Beto zrazil loptu do vlastnej siete. Valencia bola iba krôčik od toho, aby zopakovala husársky kúsok zo štvrťfinálového dvojzápasu proti FC Bazilej, keď Mathieu zvýšil na 3:0. Vo štvrtej minúte nadstaveného času však M'bia poslal do finále Sevillu.
      

"Neexistujú slová, ktorými by som opísal naše pocity po tomto zápase. Vďaka Bohu, že to takto dobre pre nás skončilo. Teraz sa musíme dobre pripraviť a pokračovať. Tento moment si chvíľu užijeme. Stále máme nádej, že zdvihneme víťaznú trofej, ale vieme, že to bude veľmi ťažké. Benfica je mimoriadne skúsený tím, my však musíme myslieť pozitívne. Do finále pôjdeme vyhrať pohár," povedal stredopoliar Sevilly Ivan Rakitič.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona