EL: Chovanec je sklamaný, ale má dostatok študijného materiálu

NETKY.SK • 24 Október 2014, 06:58 • 2 min
EL: Chovanec je sklamaný, ale má dostatok študijného materiálu

BRATISLAVA - Nový tréner futbalistov Slovana Bratislava Jozef Chovanec zažil vo štvrtok trpkú súťažnú premiéru na lavičke "belasých".

slovakia

left justify in out

Jeho zverenci prehrali s hráčmi Sparty Praha v stretnutí I-skupiny Európskej ligy na Pasienkoch 0:3. Úradujúci slovenský šampión natiahol svoju sériu bez víťazstva na osem súťažných súbojov, pričom v nich dosiahol úbohé skóre 1:21.

 

"Prvý polčas sme odohrali dobre, slušne, v tempe. Prvý inkasovaný gól nás však zrazil do kolien a v hlavách hráčov sa premietli tie neúspechy a naša hra potom upadla. V závere sme tam mali nejaké šance. Keby Pavel Fořt skóroval na 1:2, ešte nám to mohlo pomôcť. Potom však prišla tvrdá rana v podobe tretieho gólu. Ten výsledok je zavádzajúci, až trojgólvoý rozdiel medzi tímami nie je," zhodnotil na pozápasovej tlačovej konferencii 54-ročný rodák z Dolných Kočkoviec pri Púchove. 
Pre bývalého kormidelníka českej reprezentácie či Sparty Praha to bol prvý "ostrý" štart, keďže na minulú nedeľu plánovaný ligový zápas s Trnavou odložili pre maródku v kádri "andelov". "Jediná pozitívna vec na dueli so Spartou bola, že som mal možnosť vidieť hráčov naživo počas zápasu. Žiaľ, s trpkou príchuťou prehry. Ako študijný materiál to splnilo svoj účel," poznamenal J. 

 

Štvrtkové meranie síl v Bratislave narušili výtržnosti fanúšikov. Priaznivci hosťujúceho tímu prelomili bezpečnostnú bariéru a napadli ľudí v sektore pre fanúšikov domácich. "Je to jav, ktorý nepatrí na štadión, je mi z toho smutno," vyhlásil kormidelník osemnásobného majstra SR v ére samostatnosti. Jeho zverencov trápi v prvom rade slabá koncovka. "Musíme pracovať s hráčmi, ktorých máme. Transferové okno je zavreté. Keď nedáme góly, nemôžeme vyhrať. Samotných hráčov musí motivovať, že ešte nedali gól. My ich len musíme presvedčiť, že na to majú, že je v ich schopnostiach dávať góly," uzavrel Jozef Chovanec. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies