EL: Bezgólová remíza mala lepšiu odozvu v tábore FK Jelgava než Slovana

NETKY.SK • 15 Júl 2016, 11:05 • 2 min
EL: Bezgólová remíza mala lepšiu odozvu v tábore FK Jelgava než Slovana

BRATISLAVA - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava vo štvrtkovom domácom úvodnom stretnutí 2. predkola Európskej ligy UEFA 2016/2017 s lotyšským FK Jelgava (0:0) nesplnili všetky stanovené ciele. Hru mali pod kontrolou, aj si na vlastnom trávniku zachovali čisté konto, ale nepodarilo sa im skórovať a vypracovať si tak náskok do odvety na ihrisku súpera.

slovakia

left justify in out

Zverenci Cyperčana Nikodimosa Papavasilioua sa zhodli, že strelený zásah bol poslednou chýbajúcou časťou do mozaiky zápasu na Pasienkoch. "Proti súperovi, ktorý sa uzatvorí na vlastnej polovici, sa nehrá jednoducho. Máme na čom pracovať, mužstvo je pohromade iba chvíľu, za takto krátky čas sa nedajú urobiť zázraky. Nedali sme gól, ani sme neinkasovali, všetko je otvorené," povedal s výhľadom na odvetu, ktorá sa uskutoční vo štvrtok 21. júla o 17.30 h SELČ na štadióne v Jelgave, brankár úradujúceho slovenského vicemajstra Ján Mucha.

 

"Belasí" sa proti vysokým hráčom protivníka snažili presadzovať kombinačne, čo sa im však darilo len v zárodočnej fáze útokov. "Vo vzduchu to bolo veľmi ťažké, snažili sme sa hrať po zemi, vychádzalo nám to, no finálna časť nebola podľa našich predstáv," priznal útočník Adam Zreľák. Na jeho pleciach bude po odchodoch Róberta Vitteka a najnovšie i Tamása Priskina omnoho väčšia strelecká zodpovednosť. "Nedostali sme sa do mnohých príležitostí, tento duel už je za nami. Je pozitívne, že sme si vzadu udržali čistý štít," dodal obranca Boris Sekulič.

 

Výsledok 0:0 oveľa viac potešil lotyšský tím, ktorý sa teší na dobrú návštevnosť domácej odvety, keďže Slovan bude vzhľadom na svoju históriu lákadlom v pobaltskej krajine. "Pochopiteľne, pred týmto súbojom sme nemali veľké oči. Remízou nám narástla chuť, aj keď nestrácame zo zreteľa silu Bratislavčanov. Predsa len, nastúpime doma, prídu diváci, chceme zabojovať o postup," uviedol asistent tréner FK Jelgava Sauliusa Širmelisa Jozef Škrlík.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona