EL: Bern v záverečnej štvrťhodine rozhodol o postupe

NETKY.SK • 12 December 2014, 08:10 • 2 min
EL: Bern v záverečnej štvrťhodine rozhodol o postupe

BERN - Vo štvrtkovom večernom rozhodujúcom stretnutí 6. kola hlavnej fázy futbalovej Európskej ligy 2014/2015 uspel v súboji I-skupiny domáci Young Boys Bern nad Spartou Praha 2:0. Pred zápasom sa nachádzal v lepšej východiskovej pozícii český majster, ktorý mal v tabuľke o bod viac ako švajčiarsky tím a v krajine "helvétskeho kríža" mu stačilo uhrať nerozhodný výsledok.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiatpäť minút sa zdalo, že zverenci trénera Vítězslava Lavičku si zabezpečia zvyšnú miestenku z "íčka" do šestnásťfinále EL UEFA (istý postup už mal pred derniérou SSC Neapol - pozn.) napriek tomu, že im chýbal päťgólový strelec doterajšieho priebehu skupinovej fázy David Lafata. Ten s pražskou výpravou do Švajčiarska odcestoval, napokon však absentoval pre blokádu v oblasti hrudného koša a spodných rebier. 

 

V 74. min po voľnom priamom kope, ktorý zahrával domáci Renato Steffen, fauloval Pavel Kadeřábek v šestnástke Milana Vilotiča a turecký hlavný rozhodca Hüseyin Göcek mu ukázal žltú kartu a nariadil pokutový kop. Z "bieleho bodu" sa následne nemýlila letná posila "mladých chlapcov" Guillaume Hoarau. 

Sparta bola v 80. min blízko k vyrovnaniu: po prudkom centri Tiémoka Konatého sa lopta dostala k Josefovi Hušbauerovi, jeho strelu len s námahou vytlačil brankár Bernu Yvon Mvogo. V 87. min Lukáš Mareček z niekoľkých metrov prestrelil svätyňu Young Boys. Trest za nevyužité šance postihol "rudých" vo štvrtej minúte nadstaveného času druhého polčasu. Smoliar Mareček prišiel o loptu, Steffen sa rútil do rozhodenej defenzívy českého mužstva, krížnou strelou nedal gólmanovi hostí Marekovi Štěchovi šancu a spečatil triumf Švajčiarov 2:0 a tým pádom aj ich postup do ďalšej fázy európskej klubovej súťaže číslo dva. 

Výsledok štvrtkového stretnutia záverečného 6. kola hlavnej fázy futbalovej Európskej ligy UEFA 2014/2015: 

I-skupina: 
Young Boys Bern (Švaj.) - Sparta Praha (ČR) 2:0 (0:0) 
Góly: 76. Hoarau (z pok. kopu), 90.+ Steffen, ŽK: 63. Hadergjonaj, 88. Steffen - 41. Nhamoinesu Costa, 65. Dočkal, 75. Kadeřábek, 85. Brabec, rozhodovali: Göcek - Eyisoy, Aktas (všetci Turec.), 15 150 divákov 
Michal Breznaník (Sparta) nefiguruje v zápise o stretnutí. 

Zostavy: 
Young Boys: Mvogo - Hadergjonaj, Vilotič, Von Bergen, Lecjaks - Gajič (89. Rochat), S. Sanogo - Steffen, Kubo (82. Bertone), Nuzzolo (63. G. Zárate) - Hoarau 
Sparta: Štěch - Kadeřábek, Brabec, Holek, Nhamoinesu Costa (81. Schick) - Matějovský, Mareček - Dočkal, Hušbauer (86. Bednáŕ), L. Krejčí - Přikryl (60. Konaté) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies