EL: Belasí poznajú recept na Spartu, ukázala im ho Plzeň

NETKY.SK • 4 November 2014, 15:38 • 2 min
EL: Belasí poznajú recept na Spartu, ukázala im ho Plzeň

BRATISLAVA - Futbalisti úradujúceho slovenského majstra ŠK Slovan Bratislava sú presvedčení, že vedia ako vo štvrtkovom zápase 4. kola Európskej ligy UEFA 2014/2015 zdolať Spartu Praha na jej trávniku. Recept im ukázala Viktoria Plzeň, ktorá si cez víkend v domácej súťaži poradila s "rudými" 2:0.

slovakia

left justify in out

"Belasí" sa po troch odohratých kolách nachádzajú v tabuľke I-skupiny na poslednej 4. priečke, bez jediného bodu a s nelichotivým skóre 0:10. Gólové suchoty v pohárovej Európe chcú prelomiť už vo štvrtok na trávniku Sparty, ktorej pred dvoma týždňami podľahli na Pasienkoch 0:3. "Patrilo by sa prerušiť túto nepriaznivú sériu. Všetci sa na zápas tešíme. Sparta je kvalitné mužstvo, ktoré možno malo tento rok ambície hrať Ligu majstrov. Nám neostáva nič iné, len sa na duel kvalitne pripraviť," povedal na utorňajšom stretnutí s novinármi Branislav Niňaj. 

 

Veľkou pomôckou pri šití taktiky bol pre Slovan víkendový duel 13. kola najvyššej českej súťaže. Sparta v priamom súboji o čelo tabuľky podľahla Viktorii Plzeň 0:2 a práve tento zápas ukázal "belasým" recept na bývalého federálneho rivala. "Pozerali sme to a uvedomili sme si, že sa dá hrať so Spartou. Myslím si, že Plzeň hrala nebojácne. Snažila sa ich napádať, pomohol im rýchly gól a dobrou taktikou ju aj zdolali. Je už len na trénerovi, čo zvolí," dodal 20-ročný obranca, ktorý sa ocitol v širšej nominácii reprezentačného trénera SR Jána Kozáka na kvalifikačný duel v Macedónsku a následný prípravný proti Fínom. 

 

Niňajove slová potvrdil aj jeden z lídrov tímu Igor Žofčák. "Bavili sme sa o tom v kabíne. Nie je to príjemné, keď inkasujete desať gólov. Verím, že sa nám to konečne podarí prelomiť," uviedol kapitán Slovana a dodal: "Pozeral som zápas Sparty s Plzňou a potvrdilo sa nám, že sa dá hrať s každým mužstvom. Verím, že to zvládneme a nejaký bodík si odnesieme. Máme na Spartu jediný recept a je ním pressing."

 

Duel v pražskej Generali aréne bude mať špecifickú príchuť pre Horsta Siegla. Asistent hlavného kormidelníka "belasých" Jozefa Chovanca pôsobil v drese "rudých" dlhé roky a vystrieľal im desať majstrovských titulov. Vo štvrtok má len jeden cieľ. "Domáci zápas nám uškodil v tom, že bol prerušený. Teraz sa už pozeráme dopredu a ja osobne chcem určite získať skalp Sparty. Kto by tam nechcel vyhrať? Je to pohárový zápas a veľmi radi by sme s tým už niečo urobili, pretože v tabuľke to vyzerá zle," povedal Siegl.

 

Prvý vzájomný duel oboch bývalých rivalov poznačili výtržnosti fanúšikov, ktoré odštartovali v závere prvého polčasu priaznivci českého majstra. Zápas musel byť prerušený, no po upokojení situácie a viac ako 40-minútovom čakaní sa napokon dohral. Podobné konflikt môže tiež nastať v českej metropole, kam sa chystajú aj fanúšikovia Slovana. "Na Sparte je vždy dobrá atmosféra. Neviem síce, koľko ľudí príde na zápas, ale verím, že to bude o futbale," dodal asistent Jozefa Chovanca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona