EL: Bazilej prekvapil Valenciu, Juventus vyhral v Lyone

NETKY.SK • 4 Apríl 2014, 07:44 • 2 min
EL: Bazilej prekvapil Valenciu, Juventus vyhral v Lyone

BRATISLAVA - Najväčším prekvapením štvrtkových prvých zápasov štvrťfinále Európskej ligy 2013/2014 bolo víťazstvo švajčiarskeho majstra FC Bazilej nad španielskou Valenciou 3:0.

slovakia

left justify in out

Dva góly domáceho výberu strelil v prvom polčase argentínsky stredopoliar Matías Emilio Delgado, tretí pridal v samom závere švajčiarsky záložník Valentin Stocker. Bazilej má pred budúcotýždňovou odvetou slušnú šancu na postup do semifinále, takto ďaleko v európskych pohárových súťažiach ešte nebol. Maximom je štvrťfinálová účasť v Európskom pohári majstrov 1973/1974 a Pohári UEFA 2005/2006.

 

Štvrťfinálový šláger EL medzi francúzskym Lyonom a talianskym Juventusom Turín sa skončil víťazstvom úradujúceho majstra z Apeninského polostrova 1:0. Súboj mal dlho remízový priebeh, no päť minút pred koncom sa dokázal presadiť v drese "starej dámy" bek Leonardo Bonucci. Juventus neprehral v EL už pätnásť zápasov za sebou, naposledy prehral 18. marca 2010 na ihrisku anglického Fulhamu 1:4. 

 

Svoje prvé štvrťfinálové stretnutia zvládli aj obidvaja portugalskí zástupcovia. Líder tohto ročníka Primeira Ligy Benfica Lisabon vyhrala na trávniku holandského Alkmaaru 1:0 gólom Argentínčana Eduarda Salvia z úvodu druhého polčasu. Úradujúci národný šampión FC Porto si doma poradil so španielskym FC Sevilla rovnakým výsledkom, o miernej výhode domácich pred odvetou rozhodol v 31. min francúzsky obranca Eliaquim Mangala. 

 

Odvety sú na programe o týždeň vo štvrtok 10. apríla. 

Výsledky štvrtkových prvých zápasov štvrťfinále futbalovej Európskej ligy 2013/2014 (odvety sú na programe 10. apríla): 

FC Bazilej (Švaj.) - FC Valencia (Šp.) 3:0 (2:0) 
Góly: 34. a 38. Matías Delgado, 90.+ Stocker, rozhodoval: Atkinson (Angl.) 

 

 

Olympique Lyon (Fr.) - Juventus Turín (Tal.) 0:1 (0:0) 
Gól: 85. Bonucci, rozhodoval: Collum (Škót.) 

 



 

FC Porto (Portug.) - FC Sevilla (Šp.) 1:0 (1:0) 
Gól: 30. Mangala, ČK: 87. Fernando Francisco Reges (Porto) po druhej ŽK, rozhodoval: Stark (Nem.) 

 

 

AZ Alkmaar (Hol.) - Benfica Lisabon (Portug.) 0:1 (0:0) 
Gól: 48. Eduardo Salvio, rozhodoval: Moen (Nór.) 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona