LM: Bazilej pre Angličanov nočnou morou, Streller chce v osemfinále Nemcov

NETKY.SK • 10 December 2014, 09:56 • 2 min
LM: Bazilej pre Angličanov nočnou morou, Streller chce v osemfinále Nemcov

LIVERPOOL - Futbalisti FC Bazilej sú pre anglické tímy v Lige majstrov nočnou morou. Pred tromi rokmi si na švajčiarskom šampiónovi vylámal zuby Manchester United, vlani londýnska Chelsea. V utorok večer po remíze 1:1 zverenci trénera Paola Sousu zahatali cestu do osemfinále Liverpoolu vo svojom strede s kapitánom slovenskej reprezentácie Martinom Škrtelom.

slovakia

left justify in out

"Na Anfield Road sme prepísali históriu FC Bazilej - tohto skvelého klubu. Chlapci od prvej do poslednej minúty príkladne bojovali a aj vďaka podpore našich fantastických fanúšikov dosiahli vysnívaný cieľ. Som na nich hrdý. Nemyslím si, že Liverpool hral zle, skôr by som hovoril o kvalitnej hre nášho tímu. Veľa vecí sme na ihrisku robili správne, hráči do bodky plnili taktické pokyny a až do záverečnej fázy stretnutia sme boli lepším tímom. Naše dobrodružstvo v Lige majstrov pokračuje. V šatni bola rozjarená nálada, chlapci si postup do osemfinále za výkony v celej skupinovej fáze zaslúžili. Rástli od zápasu k zápasu," nadchýnal sa portugalský kouč v rozhovoroch pre akreditované médiá.

 

Útočník Marco Streller priznal, že po vyrovnávajúcom góle Stevena Gerrarda prežíval jeho tím v záverečnej desaťminútovke krušné chvíle. "Vylúčenie Markoviča pol hodinu pred koncom pomohlo domácim, no tak to vo futbale niekedy chodí. Dôležité je, že sme to v nadstavenom čase ustáli. Musím opäť zopakovať, že v Anglicku sa nám hrá veľmi dobre, milujeme to tu. V prvom polčase to bol jeden z najlepších výkonov Bazileja na ihriskách súperov vôbec. Od začiatku sme verili, že je v našich silách uhrať postupový výsledok. V osemfinále by som si prial nemecký tím. Ako Švajčiar mám k Nemcom blízko a mojím veľkým snom je vyradiť bundesligistu," povedal Streller pre uefa.com.

 

Podľa Gerrarda si Liverpool nezaslúžil viac ako postup do šestnásťfinále Európskej ligy. "Nemyslím si, že postup do osemfinále Ligy majstrov by bol zaslúžený. Nevypadli sme preto, že sme doma remizovali s Bazilejom. Nemali sme prehrať na švajčiarskej pôde a dostať hlúpy vyrovnávajúci gól na ihrisku Ludogorca Razgrad. O tom, či sa kvalifikujete do vyraďovačky, rozhoduje bilancia zo šiestich zápasov a my sme jednoducho neboli dosť dobrí," uviedol kapitán "The Reds" v rozhovore pre televíznu stanicu ITV Sport.

 

Tréner Brendan Rodgers hromžil na holandského rozhodcu Björna Kuipersa a tvrdil, že vylúčenie Markoviča za úder do tváre protihráča bolo prísne. "Bol to nezmyselný verdikt. Kuipers pískal celý večer zle, zákrok Markoviča rozhodne nebol na červenú aktu. Rozhodca videl hráča, ktorý leží na trávniku a drží si tvár. Nemyslím si však, že postrehol, ako k celému incidentu prišlo. Po prvom polčase som chlapcov nabádal, že musia pridať a v druhom dejstve dali do toho všetko. Nezostáva nám nič iné, ako pokúsiť sa vybojovať si účasť v Lige majstrov aj v tejto sezóne Premier League, strata na štvrté miesto v tabuľke nie je veľká. Zatiaľ je predčasné hovoriť o tom, či v zime urobíme nejaké nákupy, v lete sme totiž dosť investovali do príchodu nových posíl."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies