EL: Astra Giurgiu nočnou morou West Hamu dva roky po sebe

NETKY.SK • 26 August 2016, 09:25 • 2 min
EL: Astra Giurgiu nočnou morou West Hamu dva roky po sebe

LONDÝN - Futbalisti West Hamu United prekvapujúco zostali pred bránami skupinovej fázy Európskej ligy 2016/2017, kam naopak postúpil ich premožiteľ Astra Giurgiu. Prvé vzájomné meranie síl sa skončilo nerozhodne 1:1, ale v odvete boli úspešnejší hráči rumunského zástupcu, ktorí v Anglicku triumfovali tesne 1:0 zásluhou presného zásahu Filipeho Teixeiru.

slovakia

left justify in out

"Kladivári" sa stali prvým anglickým klubom od čias Aston Villy v sezónach 2009/2010 a 2010/2011, ktorý stroskotal v predkolách európskych pohárov dva ročníky po sebe. Pre Londýnčanov je to o to trpkejšie, že dva roky v slede nestačili na toho istého súpera. V uplynulej sezóne sa Astra tešila v 3. predkole EL z prieniku ďalej po remíze 2:2 v Londýne a domácom triumfe 2:1.

 

Chorvátsky kouč West Hamu Slaven Bilič po zápase neskrýval hnev a frustráciu. "Naše sklamanie je obrovské. Hlavne v prvom dejstve náš tím neprejavil skutočnú túžbu po úspechu. Po prestávke to bolo z našej strany lepšie," vyhlásil podľa BBC Sport 47-ročný rodák zo Splitu. "Mohli by sme hľadať výhovorky, ako sú chýbajúci hráči, že sme boli blízko k streleniu gólu, koľko šancí sme si vytvorili a aké sme mali držanie lopty, ale jedinou pravdou je to, že sme nehrali dobre. Už pred prvým zápasom v Rumunsku som hráčom prízvukoval, že hráčom súpera nesmú nechať čas na otočenie sa s loptou a následnú príhrávku. Samozrejme, nestalo sa tak. Na našej strane absentoval pohyb, hrali sme pomaly. Celú minulú sezónu sme sa snažili o prienik do Európskej ligy, chceli sme si zahrať v skupinovej fáze. Teraz je všetko preč," doplnil Slaven Bilič, v rokoch 1996 a 1997 pevná súčasť zostavy West Hamu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies