EL: Ajax sa lúči s Európou po 8 rokoch už pred zimou

NETKY.SK • 11 December 2015, 10:13 • 2 min
EL: Ajax sa lúči s Európou po 8 rokoch už pred zimou

AMSTERDAM - Futbalisti Ajaxu Amsterdam po ôsmich rokoch prvýkrát nebudú zimovať s vidinou pokračovania v niektorej z európskych súťaží. V záverečnom vystúpení v skupinovej fáze Európskej ligy futbalisti slávneho klubu iba remizovali na domácom trávniku s nórskym FK Molde 1:1, pričom postup by im zabezpečilo akékoľvek víťazstvo. Hráči Ajaxu na treťom mieste zaostali dva body (7) za druhým postupujúcim - Fenerbahce Istanbul (9). Prekvapujúcim víťazom A-skupiny sa stalo práve Molde s 11 bodmi.

slovakia

left justify in out

"Našim súperom sme rozdali príliš veľa darčekov. Je to veľké sklamanie, ale neboli sme dostatočne dobrí, aby sme postúpili. V našej hre bolo čosi naivné,“ citujú holandské médiá trénera Ajaxu Franka de Boera. Bývalý skvelý reprezentačný obranca sa posťažoval, že jeho mladý tím to mal v európskej súťaži oveľa ťažšie ako v domácej Eredivisie. Vzápätí vysvetlil prečo. "Doma útočíme a naši súperi nám nebránia hrať futbal. V Európskej lige sa tiež snažíme o útok, ale príde súper ako Molde, ktorý strelí gól a potom už len bráni. Znechucuje nám futbal,“ doplnil Frank de Boer pre server De Telegraaf.

Pre porovnanie: hráči Ajaxu momentálne dominujú holandskej najvyššej súťaži s 12 víťazstvami a 2 remízami z 15 zápasov a skóre 43:9. V rozpore s tým v Európskej lige tí istí hráči Ajaxu v šiestich zápasoch až štyrikrát remizovali a dosiahli iba 6 gólov. "Nevyšiel nám najmä zápas v Istanbule proti Fenerbahce, kde sme pôsobili na trávniku ako juniori,“ pridal postreh F. de Boer.

Vlani sa futbalisti Ajaxu, štvornásobného víťaza bývalého Európskeho pohára majstrov či Ligy majstrov, prebojovali v Európskej lige do osemfinále, rok predtým do šestnásťfinále. Teraz im zrejme ako jediné pozitívum z posledného domáceho súboja v skupinovej fáze proti Molde zostal gól 18-ročného mladíka Donnyho van de Beeka, ktorý vo štvrtkovom zápase zároveň debutoval na európskej úrovni. "Na prvý gól sa nikdy nezabúda, ale nestačil na víťazstvo. Nehrá sa dobre proti mužstvu, ktoré iba bráni. Bol som prekvapený, keď ma tréner striedal, lebo som nebol unavený,“ povedal Van de Beek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies