Češky prvýkrát v ére samostatnosti víťazkami Pohára federácie

NETKY.SK • 8 November 2011, 00:24 • 2 min
Češky prvýkrát v ére samostatnosti víťazkami Pohára federácie

Češky prvýkrát v ére samostatnosti víťazkami Pohára federácie

slovakia

left justify in out

img

České tenistky sa prvýkrát v ére samostatnosti stali víťazkami Pohára federácie. Vo finálovom dueli v Olympijskom komplexe v Moskve zvíťazili nad domácim Ruskom 3:2. O triumfe zvereniek kapitána Petra Pálu rozhodla až záverečná štvorhra, v ktorej pár Květa Peschkeová, Lucie Hradecká zdolal dvojicu Maria Kirilenková, Jelena Vesninová v dvoch setoch 6:4 a 6:2. 
Veľkou mierou sa o historický triumf Češiek zaslúžila Petra Kvitová. Wimbledonská šampiónka i víťazka MS WTA Tour získala dva body, keď si poradila s Kirilenkovou i so Svetlanou Kuznecovovou. Rozhodujúcu štvorhru začali lepšia Rusky, ktoré viedli 4:2. Peschkeová s Hradeckou však potom získali štyri gemy v rade a prvý set sa stal ich korisťou. V druhom dejstve si český pár po rýchlom brejku vybudoval náskok 4:1 a zápas už dotiahol do úspešného konca. Češky odštartovali svoju tohtoročnú spanilú jazdu v Pohári federácii triumfom 3:2 nad Slovenskom v bratislavskom NTC. V semifinále rovnakým pomerom zvíťazili v Belgicku. V nedeľu ukončili osemročnú víťaznú sériu Rusiek na domácej pôde a k piatim titulom z čias bývalého Česko-Slovenska (1988, 1986, 1984, 1983, 1975) pridali prvú cennú trofej v ére samostatnosti. 

finále Pohára federácie:
Rusko - Česko 2:3
Maria Kirilenková - Petra Kvitová 2:6, 2:6
Svetlana Kuznecovová - Lucie Šafářová 6:2, 6:3
Svetlana Kuznecovová - Petra Kvitová 6:4, 2:6, 3:6
Anastasia Pavľučenkovová - šafářová 6:2, 6:4
Kiriienková, Jelena Vesninová - Květa Peschkeová, Lucie Hradecká 4:6, 2:6

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies