Ekvádorský prezident pohrozil, že noviny budú vychádzať iba v digitálnej podobe

NETKY.SK • 20 August 2013, 08:25 • 2 min
Ekvádorský prezident pohrozil, že noviny budú vychádzať iba v digitálnej podobe

QUITO - Ekvádorský prezident Rafael Correa pohrozil, že všetky printové noviny v krajine budú vychádzať výlučne v digitálnej podobe. Ako v pondelok informovala tlačová agentúra AP, opatrenie súvisí so snahou o šetrenie papiera.

slovakia

left justify in out

Correa má však dlhoročne nedobré vzťahy s tamojšími opozičnými novinami a jeho vyjadrenie na sociálnej sieti Twitter je odvetným úderom médiám, ktoré podporujú navrhované referendum o zastavení ťažby ropy v nedotknutom národnom parku Yasuní.

Prezident minulý týždeň oznámil, že požiada kongres o podporu výstavby vrtných veží v zmienenej lokalite. Bohaté štáty už odmietli financovať jeho plány s cieľom ochrany druhovo rozmanitej amazonskej rezervácie ako preventívne opatrenie proti globálnemu otepľovaniu. Correa napísal, že v prípade, ak sa vyzbiera dostatok podpisov a uskutoční sa referendum, navrhne, aby všetky ekvádorské noviny museli vychádzať iba v digitálnej podobe. "Zníži sa tak spotreba papiera a vyhneme sa aj nerozvážnemu výrubu stromov," podotkol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies