Ekvádorský exprezident bral úplatky: Dostal 10 rokov!

NETKY.SK • 19 November 2016, 13:40 • 2 min
Ekvádorský exprezident bral úplatky: Dostal 10 rokov!

QUITO - Exprezident Ekvádorskej futbalovej federácie Luis Chiriboga bol uznaný vinným z brania úplatkov a prania špinavých peňazí a za to dostal trest odňatia slobody na 10 rokov.

slovakia

left justify in out

Jeho prípad je súčasťou rozsiahleho korupčného škandálu vo vnútri Medzinárodnej futbalovej federácie, ktorá ochromila jednu z najväčších športových organízácií v ostatných dvoch rokoch.


Podarilo sa vypátrať, že Chiriboga spolu s ďalšími dvomi kumpánmi nezákonne prijali 6,12 mil. USD v období rokov 2010 - 2015. Hugo Mora dostal rovnako 10-ročný trest a Pedro Vera si posedí 40 mesiacov. Ak trest uložený sudkyňou Miriam Escobarovou vstúpi do platnosti, na Chiribogu čaká vzhľadom na jeho vek 65 rokov iba domáce väzenie. Chiribogov prípad je súčasťou rozsiahlej korupčnej aféry, v rámci ktorej vysokí futbaloví funkcionári v Južnej Amerike vo veľkom prijímali úplatky za umožnenie práva zorganizovať veľké futbalové turnaje.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona