Ekvádor stiahol ponuku na poskytnutie útočiska zakladateľovi WikiLeaks

NETKY.SK • 2 December 2010, 09:07 • 2 min
Ekvádor stiahol ponuku na poskytnutie útočiska zakladateľovi WikiLeaks

Ekvádor stiahol ponuku na poskytnutie útočiska zakladateľovi WikiLeaks

slovakia

left justify in out

img

Ekvádor urobil dnes obrat o 180 stupňov a stiahol svoju ponuku na poskytnutie útočiska zakladateľovi investigatívnej webovej stránky WikiLeaks Julianovi Assangeovi.
      Námestník ekvádorského ministra zahraničných vecí Kintto Lucas v utorok uviedol, že sa vláda v Quite pokúša spojiť s Assangeom a ponúkla mu možnosť prednášať a usadiť sa v Ekvádore. Zakladateľa WikiLeaks pritom nazval vynikajúcim investigatívcom.
      Ekvádorský prezident Rafael Correa však dnes pozvanie pre Assangea odmietol a označil ho za "osobné vyjadrenie" námestníka.
      "Nikdy nebudeme podporovať porušovanie zákona, ani ak ide o Spojené štáty, ktoré nekonali správne," vyhlásil Correa v súvislosti s tajnými americkými diplomatickými depešami zverejnenými stránkou WikiLeaks.
      Ekvádor sa už nejakú dobu snaží posilniť svoje vzťahy s USA a prípadné poskytnutie útočiska Assangeovi by mohlo toto úsilie narušiť.
      Assange má austrálske občianstvo a miesto jeho pobytu nie je známe. Predpokladá sa, že sa stále presúva z krajiny do krajiny. Pôvodne sa chcel natrvalo usadiť vo Švédsku, ale tam bol naňho vydaný zatykač v súvislosti s údajným znásilnením. Bývalý hacker tvrdí, že ide o sprisahanie namierené proti jeho osobe.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies