Ekvádor sa po výhre nad Hondurasom udržal v hre o postup

NETKY.SK • 21 Jún 2014, 07:10 • 2 min
Ekvádor sa po výhre nad Hondurasom udržal v hre o postup

CURITIBA - Futbalisti Ekvádoru zvíťazili v piatkovom zápase E-skupiny na majstrovstvách sveta v Brazílii na štadióne v Curitibe nad výberom Hondurasu 2:1.

slovakia

left justify in out

Víťazi sú vďaka trom bodom naďalej v hre o postup do osemfinále, v poslednom súboji ich čaká na budúcu stredu na Maracane v Riu de Janeiro rozbehnuté Francúzsko. Ekvádorčanom nemusí na účasť v elitnej šestnástke stačiť ani prípadné víťazstvo, veľa bude záležať aj od výsledku súboja Švajčiarska s Hondurasom.

 

Honduras v prvom polčase súboja dvoch zdolaných tímov z prvých stretnutí skupiny ukončil vďaka Carlovi Costlymu dlhé 32-ročné čakanie na gól na majstrovstvách sveta, ale z vedenia sa tešil iba tri minúty, keď vyrovnal Enner Valencia. Útočník Ekvádoru pridal v 65. min aj druhý presný zásah. Juhoamerický tím bol v zápase futbalovejší. V Arene da Baixada v Curitibe potvrdil úlohu favorita. Zaujímavosťou súboja bolo, že tréner Ekvádoru Reinaldo Rueda z Kolumbie viedol na MS 2010 Honduras. Jeho náprotivok i krajan Luis Suárez bol zasa na lavičke Ekvádoru na šampionáte 2006. 

Výsledok - E-skupina (Curitiba) 
Honduras - Ekvádor 1:2 (1:1) 
Góly: 31. Costly - 34. a 65. E. Valencia, ŽK: 7. Bernárdez, 45.+ Bengtson - 57. A. Valencia, 73. E. Valencia, 80. Montero, rozhodovali: Williams - Cream, Anaz (všetci Aus.) 

 



Zostavy: 
Honduras: Valladares - Beckeles, Bernárdez, Figueroa, Izaguirre (46. J. C. García) - B. García (82. Chávez), L. Garrido (71. Martínez), Claros, R. Espinoza - Bengtson, Costly 
Ekvádor: A. Domínguez - J. Paredes, Guagua, Erazo, Ayoví - A. Valencia, Minda (82. Gruezo), Noboa, Montero (90. Achilier) - E. Valencia, Caicedo (71. Méndez) 

Po opatrnom začiatku, keď sa hra odvíjala predovšetkým v strede ihriska, si prvú väčšiu šancu vypracovali Ekvádorčania. V 20. min sa dostal za obranu súpera Enner Valencia, ale z hranice šestnástky mieril tesne vedľa pravej žrde. Oba tímy si dávali veľký pozor v defenzíve, ale neboli zviazané taktikou, vďaka čomu sa hral útočný futbal. V 31. min urobil na vlastnej polovici chybu Guagua, prehral hlavičkový súboj a Carlo Costly išiel sám na bránku. Na hranici šestnástky sa oprel do lopty a trafil presne - 1:0. Ekvádor rýchlo odpovedal, o tri minúty neskôr sa po strele Paredesa dostal k lopte Enner Valencia a doklepol ju do bránky - 1:1. V závere prvého polčasu skončila hlavička Costlyho na brvne, odrazenú loptu zastavil rukou Bengtson a nasmeroval ju do bránky, čo si však všimli rozhodcovia a gól neuznali. 

Aj v druhom polčase boli oba tímy veľmi aktívne. V 58. min mohol poslať Ekvádor do vedenia Caicedo, ktorému pod nohy skočil Figureaoa a znemožnil mu strieľať z dobrej pozície. V 65. min našiel Ayoví z priameho kopu hlavu Ennera Valenciu a ten sa radoval z druhého zásahu v zápase - 2:1. Hondurasania sa snažili vyrovnať a postupne si vytvorili miernu prevahu i tlak. Ekvádor vďaka svojej obrane i aktívnej hre nepustil súpera do veľkých príležitostí. Hondurasania už nedokázali vystupňovať tempo a strieľali len z väčších vzdialeností. 

Tabuľka E-skupiny: 
1. Francúzsko 2 2 0 0 8:2 6 
2. Ekvádor 2 1 0 1 3:3 3 
3. Švajčiarsko 2 1 0 1 4:6 3 
4. Honduras 2 0 0 2 1:5 0




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies