Ekopolis vyhlásili 13. ročník ankety Strom roka

NETKY.SK • 28 Marec 2015, 18:30 • 2 min
Ekopolis vyhlásili 13. ročník ankety Strom roka

BRATISLAVA - Nadácia Ekopolis vyhlásila 13. ročník ankety Strom roka. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa nadácie Eva Ščepková, svoj obľúbený strom do ankety môžu prihlásiť jednotlivci, mestá a obce, školy, firmy alebo mimovládne organizácie.

slovakia

left justify in out

Spolu s fotografiou stromu musia záujemcovia organizátorom zaslať aj jeho príbeh alebo dôvody, prečo je podľa nich výnimočný. Uzávierka nominácii je 11. mája.


Porota následne koncom mája vyberie z prihlásených stromov 12 finalistov. Fotografie a profily finalistov uverejní nadácia na svojej internetovej stránke. Verejné hlasovanie o víťaza ankety sa začne 9. júla na festivale Pohoda v Trenčíne a bude trvať do konca septembra 2015. Hlasovať bude možné formou hlasovacieho lístka, SMS správy, tiež na internetovej stránke nadácie a aj na profile nadácie na sociálnej sieti Facebook. Hlasovanie organizátori vyhodnotia v októbri a strom s najvyšším počtom hlasov získa titul Strom roka 2015. Víťazný strom dostane súčasne odmenu v podobe dendrologického posudku od Medzinárodnej arboristickej spoločnosti ISA Slovensko a finančný príspevok na ošetrenie vo výške 200 eur. Strom roka 2015 bude tiež Slovensko reprezentovať na medzinárodnej súťaži Európsky strom roka.

 

Stromy, ktoré sa v ankete umiestnia na druhom a treťom mieste rovnako získajú peňažnú sumu 200 eur, ktorá môže byť použitá na ich ošetrenie alebo úpravu okolia. Traja nominujúci a traja hlasujúci budú zároveň odmenení knižnými poukážkami od kníhkupectva Artforum. V rámci spolupráce s Nadáciou Ekopolis si tiež arboristi z ISA Slovensko vyberú spomedzi nominovaných stromy, ktoré ošetria na vlastné náklady.
Podľa organizátorov je poslaním ankety Strom roka upozorniť na staré, vzácne alebo ohrozené stromy a vzbudiť záujem verejnosti o problematiku ochrany životného prostredia. Viac podrobností o ankete a podmienkach nominácie stromov do nej nájdu záujemcovia na stránke https://www.ekopolis.sk

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies