Ekonomika Nemecka tento rok spomalí na 0,7 % a na budúci rok expanduje o 1,6 %

NETKY.SK • 25 Apríl 2012, 12:06 • 2 min
Ekonomika Nemecka tento rok spomalí na 0,7 % a na budúci rok expanduje o 1,6 %

Ekonomika Nemecka tento rok spomalí na 0,7 % a na budúci rok expanduje o 1,6 % - Svet Rast nemeckej ekonomiky sa tento rok spomalí na 0,7 % z vlaňajších 3 % a už na budúci rok znova naberie tempo a expanduje o 1,6 %. Oznámilo to dnes ministerstvo hospodár

slovakia

left justify in out

img

Rast nemeckej ekonomiky sa tento rok spomalí na 0,7 % z vlaňajších 3 % a už na budúci rok znova naberie tempo a expanduje o 1,6 %. Oznámilo to dnes ministerstvo hospodárstva, ktoré tak potvrdilo svoju predchádzajúcu prognózu na tento aj budúci rok.

"Nemecko je a zostane motorom rastu eurozóny," vyhlásil minister hospodárstva Philipp Rösler, keď predstavoval najnovšiu prognózu svojho rezortu.

Upozornil však aj na riziká, ktoré môžu brzdiť expanziu najväčšieho európskeho hospodárstva. Vážnu hrozbu predstavuje dlhová kríza eurozóny, ktorú sa stále nepodarilo vyriešiť. Ale aj zvyšovanie cien ropy má negatívny vplyv na výkon ekonomiky Nemecka.

Nemecké výskumné inštitúty sú o niečo optimistickejšie ako vláda. Vo svojom odhade, ktorý zverejnili minulý týždeň, predpovedajú, že hrubý domáci produkt (HDP) krajiny sa tento rok zvýši o 0,9 % a v roku 2013 vzrastie o 2 %.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies