Ekonomika Fínska by tento rok mala vzrásť o 1,5 %

NETKY.SK • 14 Jún 2012, 12:34 • 2 min
Ekonomika Fínska by tento rok mala vzrásť o 1,5 %

Ekonomika Fínska by tento rok mala vzrásť o 1,5 % - Svet Fínska centrálna banka dnes zverejnila nový odhad vývoja ekonomiky, v ktorom počíta s výrazne lepším rastom v tomto roku, no s horším v tom budúcom. Dôvodom je neistota ďalšieho vývoja v eurozóne, k

slovakia

left justify in out

img

Fínska centrálna banka dnes zverejnila nový odhad vývoja ekonomiky, v ktorom počíta s výrazne lepším rastom v tomto roku, no s horším v tom budúcom. Dôvodom je neistota ďalšieho vývoja v eurozóne, ktorý sa v prípade zhoršenia odrazí aj na ekonomike severskej krajiny.

Národná banka Fínska informovala, že hrubý domáci produkt (HDP) by mal tento rok vzrásť o 1,5 % namiesto pôvodne uvádzaných 0,4 %. Dôvodom je vyšší než pôvodne predpokladaný domáci dopyt.

Naopak, v roku 2013 by podľa banky mala ekonomika vzrásť len o 1,2 % z pôvodne odhadovanej úrovne 1,8 %. Pre rok 2014 banka stanovila prognózu rastu hospodárstva na 1,6 %.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona