Ekonomika Fínska by tento rok mala vzrásť o 2 %

NETKY.SK • 20 August 2010, 08:21 • 2 min
Ekonomika Fínska by tento rok mala vzrásť o 2 %

Ekonomika Fínska by tento rok mala vzrásť o 2 %

slovakia

left justify in out

Fínsko zvýšilo svoj odhad vývoja ekonomiky na tento a budúci rok a predstavilo návrh rozpočtu na rok 2011, ktorý počíta s rastom verejného dlhu na 45 % hrubého domáceho produktu (HDP).
      Fínska vláda dnes informovala, že ekonomika by mala tento rok vzrásť približne o 2 % a v roku 2011 o zhruba 3 %. Pôvodne pre tento rok počítala s rastom okolo 1,5 % a pre budúci rok na úrovni 2,5 %. "Po spomalení v zimných mesiacoch sa ekonomika Fínska opäť vracia na cestu rastu. V tom by ju mal podporiť opätovný dopyt po fínskych výrobkoch na domácom aj zahraničných trhoch," uviedla vláda.
      Zároveň zverejnila návrh rozpočtu na budúci rok. Podľa neho sa rozpočtový deficit zvýši na 8,3 miliardy eur a verejný dlh na 85 miliárd eur, čo predstavuje (v prípade dlhu) 45 % HDP. V roku 2008 dosiahol verejný dlh o približne 30 miliárd eur menej.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies