Ekonomika eurozóny pokračuje v oživovaní

NETKY.SK • 30 Júl 2015, 22:40 • 2 min
Ekonomika eurozóny pokračuje v oživovaní

FRANKFURT - Ekonomika eurozóny pokračuje podľa Európskej centrálnej banky (ECB) v oživovaní. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Uvoľnená menová politika podporuje zotavovanie hospodárstva eurozóny, uvádza sa v správe ECB. Na trhoch práce sa postupne objavujú vyhliadky na zlepšenie. Pozitívny vplyv na rast má aj aktuálny pokles cien ropy, čo zvyšuje disponibilný príjem domácností rovnako ako zisky firiem.

 

ECB priznala, že v prípade úverovania pre firmy síce prišlo k pokroku, jeho dynamika je však stále slabá. Banka navyše očakáva, že inflácia zostane v najbližších mesiacoch nízka. S jej nárastom počíta až na konci roka. "Očakáva sa, že miery inflácie budú v priebehu rokov 2016 a 2017 pokračovať v raste."

 

Medziročná miera inflácie v eurozóne dosiahla v júni len 0,2 %, čo je hlboko pod cieľom banky. ECB zaručuje cenovú stabilitu pri medziročnej inflácii tesne pod dvomi percentami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies