Ekonomická univerzita v Bratislave vyplatila študentom štipendiá z plánu obnovy

NETKY.SK • 26 Január 2023, 13:30 • 2 min
Ekonomická univerzita v Bratislave vyplatila študentom štipendiá z plánu obnovy

Bratislava - Ekonomická univerzita v Bratislave medzi prvými univerzitami na Slovensku vyplatila 66 talentovaným študentom a 23 nadpriemerným študentom zo sociálne znevýhodneného prostredia štipendium z plánu obnovy.

slovakia

left justify in out

V priebehu troch rokov dostanú títo študenti postupne 801.000 eur. Štipendiá za mesiace september – december už odišli na účty študentom a aktuálne sa pripravuje vyplatenie štipendií za mesiac január. "Vybraní talentovaní a nadpriemerní študenti, ktorí sa zaregistrovali do programu Študujem doma, Slovensko ma odmení, získajú štipendium 3000 eur za jeden akademický rok počas prvých troch rokov vysokoškolského štúdia na Slovensku," . Ide o plán Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR ako motivovať a udržať talentovaných ľudí na Slovensku. Umiestnenie v poradí uchádzačov sa určilo na základe výsledkov študentov počas štyroch rokov stredoškolského štúdia, najmä zapojenia sa do rôznych súťaží na krajskej, celoštátnej aj medzinárodnej úrovni. Jedným z kritérií bol aj dosiahnutý výsledok v rámci externej časti maturitnej skúšky zo slovenského jazyka (alebo jazyka menšiny), cudzieho jazyka a matematiky. Vyplatenie štipendií pre talentovaných absolventov stredných škôl, ktorí zostali študovať na slovenskej vysokej škole a neodišli za štúdiom do zahraničia, meškalo niekoľko mesiacov. Pridelené bolo v dvoch kategóriách - najväčšie talenty spomedzi slovenských maturantov a nadpriemerní študenti, ktorí sú zo sociálne znevýhodneného prostredia, alebo patria do špecifických znevýhodnených skupín. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies