Ekologická katasrofa v Kalifornii: Z poškodeného ropovodu uniklo 79-tisíc litrov ropy do oceánu a na okolité pláže

NETKY.SK • 20 Máj 2015, 08:55 • 2 min
Ekologická katasrofa v Kalifornii: Z poškodeného ropovodu uniklo 79-tisíc litrov ropy do oceánu a na okolité pláže

LOSA ANGELES - Prasknutie ropovodu pri pobreží amerického štátu Kalifornia spôsobilo únik približne 79.000 litrov ropy do oceánu a na okolité pláže. V noci nadnes o tom informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Poškodený ropovod, ktorý vedie súbežne s diaľnicou č. 101, zanechal pri chránenej pláži Refugio State Beach ropnú škvrnu s dĺžkou 6,4 kilometra, ktorá zasahuje do oceánu v dĺžke 46 metrov. Pláž v dôsledku havárie uzavreli.

 

Za prevádzku ropovodu je zodpovedná spoločnosť Plains All American Pipeline, ktorá už zabezpečila odstraňovanie ropnej škvrny. Následky úniku pomáha odstraňovať i pobrežná hliadka a ochranársky sektor. Príčina havárie sa vyšetruje.

 

Zodpovedná spoločnosť po zistení poškodenia ropovodu zastavila tok ropy a vydala oficiálne stanovisko. "Naša spoločnosť sa hlboko ospravedlňuje za únik a robí všetko preto, aby sa minimalizoval jeho účinok na životné prostredie," uviedla spoločnosť.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies