EKL: Weiss st. po postupe: Zaslúžili sme si ho, je to odmena

NETKY.SK • 4 November 2022, 09:31 • 2 min
EKL: Weiss st. po postupe: Zaslúžili sme si ho, je to odmena

VILNIUS - Futbalisti Slovana Bratislava si po 53 rokoch zahrajú v klubovej Európe aj na jar. Rozhodol o tom ich triumf vo štvrtkovom zápase Európskej konferenčnej ligy na pôde Žalgirisu Vilnius 2:1. Do osemfinále postúpili priamo ako víťazi H-skupiny.

slovakia

left justify in out

Ďakujeme Slovan!

 

Naposledy sa Bratislavčania predstavili v európskych klubových súťažiach v jarnej časti v roku 1969, keď napokon vyhrali PVP po finálovom triumfe nad FC Barcelona 3:2. Svojho súpera vo vyraďovačke spozná Slovan 24. februára. Prvé zápasy osemfinále sa odohrajú 9. marca, odvety 16. marca.

O víťazstve zverencov Vladimíra Weissa v metropole Litvy rozhodol Aleksandar Čavrič, ktorý v prvom polčase strelil dva góly po akciách Giorgia Čakvetadzeho. Domáci skorigovali stav duelu tesne po prestávke zásluhou Francisa Kyeremeha.

Druhé miesto v skupine obsadil švajčiarsky FC Bazilej. Čaká ho dvojzápas play off o účasť v osemfinále s jedným z tímov z Európskej ligy, ktoré skončilo v tabuľke na 3. mieste. Žreb dvojíc do vyraďovacieho kola je na programe 7. novembra. Prvé zápasy sa odohrajú 16. februára, odvety o týždeň neskôr.

 

 

hlasy po zápase /zdroj: RTVS/:

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Som rád v mene celého klubu, ďakujem všetkým, čo nám fandia. Majiteľ klubu i ľudia si to zaslúžili. Dali sme do toho všetko, ale mali sme rozhodnúť skôr. Boli to nervy až do konca. Je to ďalší krôčik k tomu, čo som sľúbil, že raz prídu na Slovan veľké mužstvá. Verím, že budeme mať dobrý žreb. Zaslúžili sme si postup za druhú časť skupiny. Teraz musíme dobre dohrať ligu."

Vladimír Weiss ml., kapitán Slovana: "Sú to krásne pocity, veľká radosť. Vedeli sme, že máme všetko vo svojich rukách, ale vedeli sme, že to nebude ľahké. Ak by vyhrali oni, tak postúpia. Bol to náročný zápas na ťažkom teréne. Pred ním sme si povedali, že keď budeme hrať ako tím, rodina, ktorá sa tu vytvorila, tak to zvládneme."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies