EKL: Slovan remizoval s Bazilejom 3:3

NETKY.SK • 14 Október 2022, 10:39 • 2 min
EKL: Slovan remizoval s Bazilejom 3:3

BRATISLAVA - Futbalisti Slovana Bratislava mali vo štvrtok našliapnuté k druhej výhre nad FC Bazilej. V zápase 4. kola skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy (EKL) však prišli o dvojgólový náskok a získali iba bod – so švajčiarskym zástupcom remizovali na Tehelnom poli 3:3.

slovakia

left justify in out

Slovan dokonca viedol 3:1

 

"Belasí" pritom viedli po hodine hry 3:1. Ako prvý sa presadil z pokutového kopu Darian Males a tesne pred prestávkou vyrovnal Vladimír Weiss ml., ktorý taktiež premenil penaltu. V 49. minúte vybojoval kapitán roh, ten usmernil hlavičkou do brány Juraj Kucka a zaznamenal tak prvý gól v pohárovej Európe po takmer 12 rokoch. Naposledy skóroval v skupinovej fáze Európskej ligy v sezóne 2010/11, keď vyrovnal na konečných 2:2 v drese Sparty Praha na pôde Palerma.

 

Gólovú sériu domácich zakončil na Tehelnom poli Aleksandar Čavrič, ktorého vysunul Tigran Barseghjan a srbský útočník preloboval brankára Mirka Salviho. Hostia začali následne obliehať bránku Adriána Chovana, no bez väčšieho úspechu. Tréner Alexander Frei riešil situácii viacnásobným striedaním – z trojice náhradníkov Andi Zeqiri, Andy Diouf a Zeki Amdouni sa o vyrovnanie v priebehu nasledujúcich ôsmich minút gólovo postarali prví dvaja menovaní. Vo zvyšku zápasu si ani jedna strana už nevytvorila vážnejšiu šancu.

 

 

"Mali voči nám rešpekt, nastúpili v najlepšej zostave a vychádzali im kontry. My sme boli k výhre bližšie a veril som, že to zvládneme," neskrýval sklamanie tréner domácich Vladimír Weiss st. na pozápasovej tlačovej konferencii. Jeho zverenci zdolali minulý týždeň rovnakého súpera vo Švajčiarsku 2:0 a plný bodový zisk túžili dosiahnuť aj na domácom ihrisku. Weiss st. však bol napriek strate dvojgólového náskoku s výkonom svojho mužstva spokojný: "Dali sme pekné góly, trénovali sme to na bližšiu žrď a som rád, že sa Kuco presadil. Inkasovali sme z jednej pozičnej chyby a jednej tečovanej lopty."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona