EKL: Mourinhov návrat do Anglicka skončil remízou, Feynoord v prestrelke zdolal Marseille

NETKY.SK • 29 Apríl 2022, 08:28 • 2 min
EKL: Mourinhov návrat do Anglicka skončil remízou, Feynoord v prestrelke zdolal Marseille

LEICESTER – Futbalisti AS Rím remizovali v úvodnom semifinálovom stretnutí Európskej konferenčnej ligy 2021/2022 na ihrisku Leicestru City 1:1. V druhom zápase dokázal Olympique Marseille zmazať dvojgólové manko proti Feyenoordu Rotterdam, no napokon si z Holandska odviezol prehru 2:3.

slovakia

left justify in out

Rím mal výborný štart do zápasu

 

Rimania sa v Leicestri presadili už v 15. minúte, skóre otvoril Pellegrini. Domáci boli v ďalšom priebehu lepší, no súčasne v koncovke zbrklí a nepresní. Vyrovnať sa im podarilo až po hodine hry po vlastnom góle Manciniho, na viac sa však už nezmohli a štvrtýkrát za sebou neokúsili pocit víťazstva.

 

Kormidelník Rimanov Jose Mourinho je tak opäť o čosi bližšie k triumfu vo štvrtej európskej klubovej súťaži. Portugalec už má v zbierke trénerské tituly z Ligy majstrov s FC Porto (2004) a Interom Miláno (2010), s Portom vyhral v roku 2003 Pohár UEFA a s Manchestrom United v roku 2017 Európsku ligu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AS Roma (@officialasroma)

 

Feynoord takmer stratil dvojgólový náskok

 

Feyenoord čaká na úspech na európskej scéne rovných 20 rokov, v sezóne 2001/2002 vyhral Pohár UEFA. Na súpera vyrukoval ofenzívne, výsledkom čoho boli zlepené góly Dessersa a Sinisterru v sieti Olympique. Hostia však ešte do polčasu dokázali vyrovnať, keď sa presadili Dieng a Gerson. Hneď po zmene strán však Dessers zachytil "malú domov" Čaletu-Cara, obišiel aj Mandandu a zasunul loptu do prázdnej bránky. Vyrovnať mohol v 90. minúte Payet, Marciano končekmi prstov vytlačil loptu na roh.

Odvety v Ríme a Marseille sú na programe 5. mája.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies