EKL: Mourinho vošiel do dejín ziskom piatej európskej trofeje s AS Rím

NETKY.SK • 26 Máj 2022, 09:08 • 2 min
EKL: Mourinho vošiel do dejín ziskom piatej európskej trofeje s AS Rím

TIRANA – Legendárny José Mourinho opäť dokázal, že je chladnokrvný víťaz! Jeho AS Rím zdolal vo finále EKL holandský Feynoord Rotterdam 1:0 a získal prvú európsku trofej v histórii klubu.

slovakia

left justify in out

The Special One

 

Futbalisti AS Rím sa stali historicky prvými víťazmi Európskej konferenčnej ligy. V stredajšom finále zvíťazili nad Feyenoordom Rotterdam 1:0, pričom ich tréner José Mourinho získal už piatu trofej z európskych klubových súťaží v kariére. Triumf jeho tímu na Národnom štadióne v Tirane zariadil gólom v 32. minúte Nicolo Zaniolo.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AS Roma (@officialasroma)



Rimania sa tešia z prvého titulu na európskej scéne. Pred 31 rokmi podľahli Interu Miláno vo finále niekdajšieho Pohára UEFA. Neúspešné finále zažili aj v bývalom EPM (predchodca Ligy majstrov), v sezóne 1983/1984 v ňom prehrali s FC Liverpool v rozstrele.

 

Aj po strede platí, že Mourinho vo finálových zápasoch európskych pohárov nenašiel premožiteľa. Predtým na lavičke FC Porto triumfoval v Pohári UEFA 2003 a Lige majstrov 2004, s Interom Miláno sa radoval v LM 2010 a Manchester United doviedol k víťazstvu v Európskej lige v roku 2017. V Tirane tak skompletizoval zbierku a má tituly zo všetkých, v súčasnosti existujúcich, pohárových súťaží v Európe.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AS Roma (@officialasroma)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies