EKL: Mourinho sa prebojoval do ďalšieho európskeho finále, jeho súperom bude holandský Feynoord

NETKY.SK • 6 Máj 2022, 09:27 • 2 min
EKL: Mourinho sa prebojoval do ďalšieho európskeho finále, jeho súperom bude holandský Feynoord

RÍM – Portugalský lodivod José Mourinho sa spoločne so svojím AS Rímom prebojoval do finále Európskej Konfederačnej ligy, v náročnom semifinálovom dueli zdolali Leicester City. V druhom semifinálovom zápase si Feynoord udržal náskok z prvého zápasu a prekvapivo postúpil do finále.

slovakia

left justify in out

Abrahamova hlavička rozhodla o osude zápasu

 

Na Olympijskom štadióne išli "vlci" do vedenia už v 11. minúte, keď po rohu nezadržateľne hlavou skóroval Abraham. Duel sa hral v solídnom tempe, ale chýbali  mu šance. V druhom polčase anglický tím zvýšil aktivitu, strelu Vardyho však hlavou odvrátil v dobrom obrannom zákroku jeho krajan Abraham. Portugalského kouča AS Mourinha tak delí už len krok od toho, aby uspel vo štvrtej európskej klubovej súťaži. V zbierke už má trénerské tituly z Ligy majstrov s FC Porto (2004) a Interom Miláno (2010), s Portom vyhral v roku 2003 aj Pohár UEFA a s Manchestrom United v roku 2017 Európsku ligu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AS Roma (@officialasroma)

 

Marseille nevyužili výhodu domáceho prostredia

 

Na Stade Velodrome boli väčšinu prvého polčasu aktívnejší domáci, ale Payetova technická strela minula šibenicu brány hostí. Po polhodine prišiel OM o špílmachra Payeta, ktorý si zranil členok. Potom sa osmelil aj Rotterdam, tečovaná strela Tila išla tesne vedľa. Bývalého európskeho šampióna OM mohol vykúpiť striedajúci Milik v 63. minúte, ale lopta mu v poslednej chvíli odskočila. Na opačnej strane prestrelil nad Trauner. Zápas mohol poslať do predĺženia domáci Lirola v 77. minúte, jeho strelu však obrana hostí tesne stečovala na roh.

 

 


Finále sa uskutoční 25. mája v Tirane na tamojšej novej Arena Kombëtare. Víťaz si vybojuje účasť v skupinovej fáze EL 2022/2023, ak sa cez domácu súťaž nedostane do Ligy majstrov.


 

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona