EKL: Dunajská Streda zdolala Cliftonville 3:0 a postúpila do 2. predkola

NETKY.SK • 15 Júl 2022, 07:59 • 2 min
EKL: Dunajská Streda zdolala Cliftonville 3:0 a postúpila do 2. predkola

BELFAST – Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda postúpili do 2. predkola Európskej konferenčnej ligy. Vo štvrtkovej odvete 1. predkola zvíťazili na pôde severoírskeho FC Cliftonville 3:0 a nadviazali na triumf z domáceho úvodného zápasu 2:1. Skórovali Dominik Veselovský a dvakrát Nikola Krstovič.

slovakia

left justify in out

Dunajská Streda sa presadila už v 12. minúte

 

Belfastský tím cítil v domácom prostredí šancu na zvrat a od začiatku nebojácne dorážal do defenzívy Dunajskej Stredy. Už vo 4. minúte Mallon prihral zľava na prednú žrď Ron. Halemu, ktorý v úvodnej gólovej príležitosti netrafil priestor troch žrdí. Hostia sa po pomalšom štarte adaptovali na atmosféru a v 12. minúte zo svojej prvej vážnej šance otvorili skóre. Balogh potiahol akciu na pravom krídle, presadil sa cez protihráčov a poslal spätnú prihrávku Veselovskému, ktorý sa presadil s prispením žrde.

 

Už o štyri minúty neskôr mohol DAC pridať ďalší zásah, po rýchlej kontre a dvoch kolmých prihrávkach sa Káčer rútil sám na Talleyho, ale domáceho brankára zoči-voči nepreloboval. V 23. minúte to Káčer vyskúšal z diaľky, Talley opäť vykryl jeho pokus. Pred prestávkou zatlačil Cliftonville, Ron. Hale hlavičkoval tesne vedľa a v nadstavenom čase zamestnalo obranu DAC niekoľko nepríjemných centrov.

 

 

Domáci nepoľavili v aktivite ani po zmene strán a v 50. minúte prinútil Mallon tvrdou strelou hosťujúceho brankára Veszelinova k náročnému zákroku. Dunajská Streda sa takmer dočkala z rohového kopu, po prízemnom centri a Dimunovom zakončení z bezprostrednej blízkosti vytlačil Talley loptu na brvno. Balogh stratil loptu na vlastnej polovici, Ron. Hale ju získal a strelou tesne nad vystrašil fortunaligistu. Domáci však naďalej najviac hrozili zo vzduchu, hostia sa mohli spoliehať na rýchle protiútoky.

 

Po jednom z nich a kombinácii Veselovského s Káčerom zahodil tutovku Balogh, no v 65. minúte pridal poistku hráč, ktorý ho vystriedal len niekoľko sekúnd predtým. Krstovič sa dostal k lopte, pripravil si ju na zakončenie a tretím dotykom krížnou strelou spoza šestnástky zvýšil na 2:0. V závere sa nepresadil striedajúci Rymarenko, keď po skrumáži trafil zblízka Talleyho. Ten však nedovolene zastavil prienik Káčera do pokutového územia a Krstovič si z nariadenej jedenástky pripísal v poslednej minúte riadneho hracieho času svoj druhý gól v zápase.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies