Ekeng trpel viacerými poruchami srdca, ukázala pitva

NETKY.SK • 11 Máj 2016, 16:55 • 2 min
Ekeng trpel viacerými poruchami srdca, ukázala pitva

BUKUREŠŤ - Kamerunský futbalista Patrick Ekeng, ktorý zomrel v nemocnici po zápase rumunskej ligy, trpel viacerými poruchami srdca.Ukázala to podrobná analýza výsledkov pitvy.

slovakia

left justify in out

Ekeng mal zúženú stenu srdca, ktoré bolo zväčšené a malo zdeformované tepny. Podľa vyjadrenia rumunských patológov sa však nedá na sto percent povedať, že práve tieto poruchy boli príčinou smrti.

 

Dvadsaťšesťročný Ekeng zasiahol do sobotňajšieho stretnutia Dinama Bukurešť s Viitorulom Konstanca v 63. minúte a o šesť minút neskôr zostal nehybne ležať na trávniku. Zápas sa napokon po prerušení dohral, skončil sa remízou 3:3. Medzitým Ekeng prehral v nemocnici svoj boj o život.

 

Po vlne kritiky na nedostatočné zabezpečenie rýchlej zdravotníckej pomoci pozastavil rumunský minister vnútra licenciu pre súkromnú záchrannú službu, ktorá Ekenga transportovala do nemocnice.

 

Ministerstvo údajne našlo v jej vozidlách defibrilátory s batériami po uplynutí dátumu použitia i lieky po exspirácii. Spoločnosť Puls tak má na jeden mesiac zastavenú činnosť na vykonanie nápravných opatrení a musí zaplatiť pokutu približne 5300 eur.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona